Home Tech Je eigen webshop beginnen: hoe werkt dat?

Je eigen webshop beginnen: hoe werkt dat?

0
Je eigen webshop beginnen: hoe werkt dat?

Je hebt er vast al eens over nagedacht: een eigen webshop beginnen. Bijvoorbeeld om je eigen kledinglijn te verkopen, of om je bestaande winkel uit te breiden naar online verkoop. Wat je doel ook is, een webshop beginnen kan je daar zeker bij helpen. Tegenwoordig wordt er steeds meer online gekocht en ook jij kan daar een graantje van meepikken. In deze blog geef ik een aantal tips voor het beginnen van een webshop.

Het CMS uitkiezen

Wanneer je een website gaat beginnen zul je een CMS (Content Management System) moeten uitkiezen. Een CMS is een systeem waarmee je kunt regelen wat er op de website verschijnt. Afhankelijk van de grootte van je webshop en jouw budget zijn er verschillende systemen beschikbaar. 

Heb je zelf niet veel verstand van coderen en development, dan is het een goed idee om hiervoor te kijken naar een externe partij die je hierbij kan helpen. Wanneer je een developer inhuurt kan hij of zij jou ook adviseren voor welk CMS het beste bij jouw webshop past.

Content schrijven

Als je een webshop gaat beginnen is het belangrijk om voor de pagina’s met jouw producten en categorieën content te schrijven. Met content wordt bijvoorbeeld productbeschrijvingen en SEO (Search Engine Optimization) teksten bedoeld. Deze content helpt jouw online bezoekers de producten beter begrijpen. 

Maar misschien nog wel belangrijker: de content verbetert de vindbaarheid van jouw webshop via een zoekmachine als Google. Daarnaast straalt dit ook een stukje autoriteit uit. Wanneer jij de meest duidelijke teksten over jouw producten schrijft laat dit zien dat jij als webshop de expert bent op dit gebied.

De logistieke kant

Naast een knappe website met een goed CMS en krachtige SEO content is het net zo belangrijk om de logistieke kant goed te regelen. Er is e-commerce software beschikbaar om te koppelen aan je website. Met deze software kun je jouw inkomende orders en voorraad regelen. 

Verder helpt software als Sherpa erbij om producten die uitverkocht zijn uit te schakelen op de website. Zo zijn er geen teleurstellingen als iemand bijvoorbeeld een product heeft gekocht dat eigenlijk al uitverkocht is.

De producten verzenden

Bij een webshop hoort natuurlijk ook het verzenden van producten. Hierbij moet je ook aan een aantal dingen denken die anders zijn bij een fysieke winkel. Je moet namelijk zorgen voor het juiste verpakkingsmateriaal voor het verzenden de producten. 

Wanneer je een assortiment met verschillende maten en hoeveelheden hebt is het goed om de juiste afmetingen aan dozen te kopen. Een partij als Vermeij verpakkingen kan goed helpen bij het toesturen van grote hoeveelheden verpakkingsmaterialen in verschillende kleuren en maten.