Home Gezondheid Hulpmiddelen tegen ongewenst urineverlies

Hulpmiddelen tegen ongewenst urineverlies

0
Hulpmiddelen tegen ongewenst urineverlies

Naarmate mensen ouder worden kunnen er lichamelijk kwaaltjes en klachten ontstaan, ongewenst urineverlies is daarvan een. Het is een vervelende klacht waar je erg onzeker van kan worden. Daarnaast is het ook nog eens erg onprettig. Er zijn verschillende oorzaken die deze klacht kunnen verergeren. Maar gelukkig zijn er meerdere oplossingen die kunnen helpen tegen incontinentie en tegen de onzekerheid dat het met zich mee brengt. In dit artikel geven we voedingstips mee die kunnen bijdragen aan de vermindering van het probleem en lichten we een aantal hulpmiddelen toe.

Let op wat je eet

Er zijn verschillende voedingsproducten die irritatie aan de blaas kunnen veroorzaken. Dit kan zorgen voor een verergering van het urineverlies. Voedingsproducten op basis van tomaat en kruiden zijn hier een voorbeeld van. Ook sappen die citrusvruchten bevatten kunnen hiervoor nadelig zijn. Cafeïne en koolzuurhoudende producten kunnen dit effect ook geven. Een ander voorbeeld van de invloed van voeding is het eten van groente. Het eten van verschillende koolsoorten of broccoli kan zorgen voor een vermindering van het probleem tot 20 procent. Ook champions kunnen bijdragen aan vermindering van het probleem.

Wat en wanneer drink je?

Veel mensen denken dat minder drinken een oplossing is tegen het ongewenste urineverlies. Dit is niet zo! Het minder binnenkrijgen van vocht verergert het probleem alleen maar. Om je blaas gezond te houden wordt het aangeraden om anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Probeer vanaf de ochtend tot aan het avondeten deze anderhalf tot 2 liter te drinken, bouw dit na het avondeten af om ongelukjes ‘s nachts te voorkomen. Let ook goed op de kleur van je urine, hoe donkerder de kleur van je urine hoe geconcentreerder het is. Voor meer tips over hoeveel en wanneer je het beste kan drinken, kan je het beste contact opnemen met een huisarts. Schaam je absoluut niet om het probleem bespreekbaar te maken. Je bent namelijk niet de enige die last heeft van dit probleem.

Bescherming tegen ongewenst urineverlies

Er zijn een aantal opties voor het bieden van bescherming tegen ongewenst urineverlies. Een voorbeeld hiervan is de tena silhouette. Het is een assortiment dat bestaat uit verschillende soorten onderbroeken voor vrouwen, die bescherming bieden tegen ongewenst urineverlies. Twee voorbeelden hiervan zijn de Silhouette Night en de Silhouette Normal. De Silhouette night heeft hierbij hoogste absorptievermogen heeft, en de Silhouette Normal het laagste absorptievermogen. Naast dit hulpmiddel zijn er ook medicijnen die kunnen helpen om incontinentie te verminderen. Twijfel je welk hulpmiddel geschikt is? Dan is het verstandig om de dokter in te schakelen voor advies.