Home Tech Waar moet je op letten bij het kopen van een laptop?

Waar moet je op letten bij het kopen van een laptop?

0
Waar moet je op letten bij het kopen van een laptop?

De laptop wordt tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo is een laptop onmisbaar voor het werk en school. Als je laptop na verloop van tijd niet meer goed werkt, is het belangrijk dat je zorgt voor een goedwerkend ander nieuw model. Als je geen verstand hebt van computers en laptops, dan is het uiteraard erg lastig om hierin een keuze te maken. Om ervoor te zorgen dat ook iemand met weinig verstand van laptops een goed model weet aan te schaffen, hebben wij dit artikel opgesteld. Hierin worden de belangrijkste onderdelen van een laptop benoemd en leer je zelf waarop je moet letten bij het aanschaffen van een laptop.

 

Zorg voor een goede processor

De processor is een zeer belangrijk onderdeel van een laptop. Dit onderdeel bepaalt namelijk hoe snel en goed er gedecodeerd kan worden.  Je kunt het zien als de motor van de laptop en als deze niet sterk genoeg is, kan je er ook geen hoge snelheden mee behalen. De meest bekende processoren zijn die van Intel. Als je een andere laptop wilt kopen, dan is het zeer aan te raden om een CORE i5 of hoger te halen.

 

Hoeveel RAM-geheugen denk je nodig te hebben?

Naast de processor is ook het RAM-geheugen van belang. Het RAM-geheugen bepaalt namelijk hoeveel acitivteiten er tegelijk uitgevoerd kunnen worden. Indien je met meerdere zware programma's wilt gaan werken, is een RAM van 8GB of hoger geen overbodige luxe. 

De videokaart bepaalt wat je ziet

Een van de belangrijkste onderdelen van een laptop en computer is de videokaart. De videokaart bepaalt namelijk hoe scherp en flexibel het beeld is dat je ziet. Als je van plan bent om te gamen op je laptop, dan is het zeer aan te raden om sterke videokaart te kiezen.

 

Het moederbord van de laptop

Op het moederbord worden alle onderdelen gemonteerd. Het moederbord vormt als het ware de basis van de laptop en dient elke onderdeel op een efficiente manier met elkaar te verbinden. Het is daarom zeer belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit van het moederbord. Bij een refurbished laptop kopen is het erg belangrijk dat je dit onderdeel goed onderzoekt. Mocht het moederbord namelijk redelijk zwak zijn, dan heb je vrij weinig aan een zeer goede RAM, videokaart en processor. 

Koop een tweedehands laptop ook niet zomaar. Je kunt er het beste voor kiezen om een model te kopen bij een bedrijf die laptops opknapt. Je bespaart hier geld mee en blaast nieuw leven in een product dat iemand anders niet meer nodig had.