Home Wonen Waar moet je op letten als je een nieuwe woning gaat aanschaffen?

Waar moet je op letten als je een nieuwe woning gaat aanschaffen?

0
Waar moet je op letten als je een nieuwe woning gaat aanschaffen?

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen als beleggingsobject, dan is het belangrijk dat de staat van de woning optimaal is want anders kan je verlies maken op de belegging en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De staat van de woning kan je prima zelf controleren om de waarde van de woning in te kunnen schatten, daarnaast kan je dit ook uitbesteden aan professionele partijen die een realistische schatting kunnen maken. Als je zelf de waarde van een nieuwe woning wilt inschatten, dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het controleren van de staat van de woning.

 

De binnenkant en buitenkant van het dak

Het is erg belangrijk om het volledige dak goed te controleren. Niet alleen de binnenkant van het dak, maar ook de buitenkant van het dak. Er kan namelijk sprake zijn van lekkages en daarnaast is het mogelijk dat de balken last hebben van houtrot. Als dit het geval is dan moet het gehele dag vervangen worden en dat kan voor veel kosten zorgen. Als er sprake is van een lekkage, dan kan je dit zelf verhelpen door het inschakelen van een dakdekker of door zelf EPDM dakbedekking of daktrim EPDM aan te brengen. 

 

Laat de fundering controleren 

Wanneer je een nieuwe woning gaat aanschaffen als een beleggingsobject, dan is het van groot belang dat je een specialist laat komen die de staat van de fundering controleert. Het is aan te raden om dit niet zelf te doen aangezien je daar niet voor opgeleid bent en zeer waarschijnlijk niet over de juiste kennis beschikt. Een fundering kan last hebben van betonrot, maar ook van verzakkingen. Een verbouwing kan dan al snel tienduizenden euro’s kosten en dat is niet fijn. 

 

Spreek een makelaar 

Als je liever niet zelf de waarde van de woning wilt inschatten, dan is het verstandig om meerdere makelaars in te schakelen om de woning te taxeren. Makelaars zijn opgeleid en hebben verstand van de vastgoedmarkt. Een makelaar is dus zeker in staat om de woning op de juiste manier te taxeren. Als je slim bent, schakel je meerdere makelaars in en vergelijk je de rapporten. Zo kan je bepalen of de taxatie realistisch is en kan je je verkoopprijs bepalen indien je de woning weer wilt verkopen. Houd er uiteraard wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten.