Home Vrije Tijd & Reizen Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland

0
Op vakantie in Nederland

Een vakantie in eigen land is superleuk. Je denkt misschien dat het saai is om een “vakantie in nederland” te nemen, omdat je er toch al woont, maar geef toe: er is veel van Nederland dat je nog niet gezien hebt. Een stad, of een natuurgebied misschien. En ook de accommodatie kan veel doen. Waar je ook heen gaat, je accommodatie zorgt voor een bepaalde sfeer die een vakantiegevoel oproept. Dus trek er eens op uit in ons eigen land! 

Hotel

Er zijn ontzettend veel verschillende hotels te vinden in Nederland. Bijvoorbeeld historische hotels, voor wie van geschiedenis houdt. Dan overnacht je stijlvol in een historisch pand. Maar er zijn ook veel moderne hotels met extra luxe zoals een wellness & spa erbij. Ook hebben sommige hotels restaurants van hoge kwaliteit in het gebouw zitten. En natuurlijk is de locatie ook belangrijk. 

Vakantiepark en kamperen

Kamperen; sommige mensen haten het, en sommige mensen doen niets liever. Je kan er in ieder geval niet omheen dat kamperen wel een bepaalde sfeer heeft, of je er nu wel of niet van houdt. Nederland heeft veel campings waar je je tent kan opzetten. Er zijn natuurcampings, stadscampings, naaktcampings, campings met of zonder zwembad, noem maar op. Wil je wat simpels, maar houd je niet zo van kamperen, dan kan je op een vakantiepark een huisje huren. Zo heb je het comfort van een huis in plaats van een tent, maar krijg je ook nog een beetje de campingsfeer mee. 

Appartement

Bijna de luxe van een hotel, maar vaak wat ruimer, en je moet alles zelf doen, want je krijgt geen roomservice. Maar je hebt ook meer privacy en vrijheid. Een appartement kan je bijvoorbeeld huren in de stad voor een citytrip, of juist in een natuurgebied zoals De Veluwe. Je kunt er ook nog lekker zelf koken als je daarvan houdt. 

Bed & breakfast

Als je van plan bent om veel uitstapjes te maken en niet al te veel tijd in je accommodatie door te brengen, is een B&B geschikt voor jou. Hier krijg je een kamer om in te slapen, meestal bij mensen in huis. En die mensen die je die kamer verhuren verzorgen ook een lekker ontbijtje voor je. Als je een praatjesmaker bent, kan het ook nog eens heel gezellig zijn om met de verhuurders gesprekken te voeren. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten accomodaties, maar dit zijn de eerste opties om aan te denken wel zo’n beetje. Alles is mogelijk als je goed zoekt!