Home Wonen Wat is EPDM dakbedekking?

Wat is EPDM dakbedekking?

0
Wat is EPDM dakbedekking?

Anno 2022 zijn er veel verschillende soorten dakbedekking waar je uit kunt kiezen. Iedere soort is anders en kent zijn voor- en nadelen. Anno 2022 is EPDM dakbedekking helemaal in en zijn er veel Nederlanders die ervoor kiezen. EPDM dakfolie wordt veel gebruikt bij nieuwbouwwoningen, maar ook voor dakrenovatie. De dakfolie kan namelijk heel eenvoudig over jouw bestaande en versleten dakbedekking worden geplaatst. Hier zitten veel voordelen aan verbonden en je kunt dit volledig zelf doen. Wel is het van belang dat je EPDM dakbedekking op maat besteld, zodat je zelf niets hoeft te snijden. Voordat je EPDM dakfolie besteld, is het van groot belang dat je alle voordelen kent. Wat zijn de voordelen precies van EPDM dakbedekking? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Het is heel erg sterk

EPDM dakfolie heeft veel verschillende voordelen, maar het is vooral heel sterk. De eigenschappen zijn namelijk heel erg goed en het is ook nog eens elastisch. Dit zorgt ervoor dat EPDM dakbedekking een levensduur heeft van ongeveer 50 jaar. Door de lange levensduur is het erg duurzaam en bespaar je hierdoor veel kosten. De dakfolie kan slechte weersomstandigheden aan en heeft een sterke waterdichtheid. Dit betekent dat de dakbedekking niet snel beschadigd kan raken en dit is een groot voordeel. Wist je dat EPDM ook volledig recyclebaar is? Dit maakt de dakfolie ook nog eens milieuvriendelijk en dat is anno 2022 erg belangrijk.

Makkelijk plaatsen

Je kunt EPDM dakfolie makkelijk zelf plaatsen en dit is natuurlijk perfect. Je hoeft geen derde partij hiervoor in te schakelen en dit is voor veel mensen handig. Je bespaart op deze manier veel kosten en je kunt het eenvoudig zelf plaatsen. EPDM dakfolie kan brandvrij gelijmd worden op je dak, hiervoor heb je wel EPDM contactlijm voor nodig. Maar hoe kun je nu het beste EPDM bestellen? Hieronder lees je er meer over.

EPDM bestellen

EPDM bestellen kun je eenvoudig op het internet doen. Je moet natuurlijk wel eerst de beste aanbieder vinden en deze moet je goed met elkaar vergelijken. Kijk op de website van de aanbieder en kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar vooral naar de kwaliteit. Als je EPDM wilt bestellen is het verstandig dat je kiest voor EPDM dakfolie op maat. Dit wordt geleverd in de juiste maat, zodat je het direct op je dak kunt plaatsen.