Home Gezondheid Alles voor je gezondheid!

Alles voor je gezondheid!

0
Alles voor je gezondheid!

Het is zeven uur ’s ochtends en je wekker gaat af. Je springt uit bed en hebt hier geen moeite mee. Je hebt gewoon heerlijk geslapen! Je maakt een ontbijtje en sprint naar de sportschool. Alle energie moet er even uit. Daarna rij je naar je werk en maak je een paar goede punten tijdens de vergadering. Wat voelt dat goed. Na je werk ga je boodschappen doen en koken want je vriendinnen komen langs. Na alle gezelligheid spring je weer voldaan in je bed. Heerlijk, op naar weer een nieuwe dag.

Zo hoort het

Dit is natuurlijk een perfect voorbeeld van hoe je je zou moeten voelen gedurende de dag. Fit, vrolijk en energiek. Maar, als je realistisch bent, dit kan natuurlijk niet altijd het geval zijn. Je hebt wel eens een tegenslag of lichamelijk last van iets; dat kan gebeuren. Het belangrijkste is wel om dit te beperken. En als je dan last van iets hebt om je gemoedstoestand er niet te veel onder te laten lijden. Met onderstaande tips moet dat vast lukken.

Lichaam

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Heb je last van iets, ga dan eens naar de fysiotherapeut of dokter. Ook al is het niet heel ernstig, het is beter om het even te laten checken. Het is altijd fijn om te horen dat je buikpijn gewoon een tijdelijke kramp is in plaats van een ernstige darmaandoening. En soms helpt dit zelfs (onbewust) mentaal en heb je er dan minder last van!

Sporten

Ook sporten, of in ieder geval voldoende bewegen, is heel belangrijk voor je lichaam en je geest. Als je regelmatig sport geeft dit je in eerste instantie lichamelijk meer energie. En daarnaast komt door sporten ook in je hersenen een stofje vrij waardoor je vrolijker wordt. Het heeft dus twee belangrijke functies! Hou wel, vooral met veel sporten, je lichaam dus in de gaten. Zelf heb ik tijdens hardlopen een tijd last gehad van hielspoor. Heel vervelend, maar er valt wel iets aan te doen. Je kan hier bijvoorbeeld inlegzolen voor kopen en dan ben je er snel weer vanaf. Als je dus goed luistert naar je lichaam kan je vaak het sporten snel weer oppakken!

Slaap

Tot slot is slaap een heel belangrijk aspect van je gezondheid. Vaak genoeg zeggen mensen dat ze een lichte of slechte slaper zijn. Ik stel ze dan meestal een aantal vragen om erachter te komen of ze wel echt hun best doen voor een goede nachtrust. Zit je voor het slapen nog veel op je telefoon? Werk je nog in de avond na het avondeten? Snack je nog veel na het eten? Dit zijn allemaal dingen waardoor je nachtrust verstoord kan worden. Je kan dus genoeg doen om je slaap te verbeteren. En ben je al een goede slaper van jezelf? Dan heb je gewoon heel veel mazzel!