Home Vrije Tijd & Reizen Unieke karakter van grote Spaanse steden

Unieke karakter van grote Spaanse steden

0
Unieke karakter van grote Spaanse steden

Het is het land van sangria, Catalonië, paella, Costa del sol, de Balearen, el clasico en ga zo maar door. Spanje, dus. Een van mijn favoriete landen, met de allerleukste, gezelligste, mooiste steden met elk hun eigen unieke karakter. Als ik elke maand even zou kunnen gaan, dan zou ik het 100% doen. Het is eigenlijk nog een keer mijn wens om een tijdje in Spanje te kunnen wonen voor een tijdje. De zon, de sfeer, de taal, het eten, alles. Elke stad is weer uniek op deze gebieden en daarom bespreek ik hieronder de verschillende tussen drie van mijn favoriete steden.

Barcelona

Een van de meest bezochte steden in Spanje en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Dit is eigenlijk mijn topfavoriet, omdat ik me daar echt thuis voel. Het is bekend door de rijke geschiedenis aan architectuur van Gaudí, zoals de Sagrada Familia, Parc Güell en zijn andere meesterwerken. Wat ook uniek is aan deze stad is de combinatie tussen het drukke centrum en het strand, wat het ideaal maakt om een bezoekje net iets langer te maken voor een extra dagje strand. Tapas en paella zijn op elke hoek te vinden, dus ook op culinair gebied kom je niks te kort. Zeker een bezoekje waard dus.

Sevilla

Een andere bekende stad is Sevilla. Deze stad staat vooral bekend om haar geschiedenis vanaf de Romeinen. Een periode die ook sterk terug te zien is de periode na de Reconquista, de herovering van het Spaanse land door de Moren. Dit is te zien in het Paleis van Sevilla, Real Alcazár, en de kathedraal naast La Giralda. Ook kun je in een wijk genaamd Santa Cruz, echt de Spaanse kleine steegjes verkennen en zijn ook hier genoeg tapas tentjes te vinden. Een stedentrip Sevilla is dus zeker op zijn plek en een echte aanrader!

Valencia

Een stad die tussen Barcelona en Sevilla in ligt, is Valencia. Ook hier is er de combinatie te vinden tussen het strand en de zee. De stad zelf is iets minder toeristisch, maar is zeker opkomend als stedentrip bestemming. Door deze stad kun je fietsen, wat absoluut een aanrader is. Dit kan namelijk niet overal en is een unieke manier om de architectuur en verschillende wijken van de stad te bezichtigen. Paella komt oorspronkelijk uit Valencia, dus als je er bent, is dat zeker een gerecht wat je een keer geprobeerd moet hebben. Naast een rijke geschiedenis, heeft de stad ook veel moderne kunst en wetenschap en is een bezoekje aan la Ciudad de las artes y las ciencias absoluut een must.