Home Algemeen Een mooi uitziende gevel met gevelbekleding

Een mooi uitziende gevel met gevelbekleding

0
Een mooi uitziende gevel met gevelbekleding

Iedereen kent ze wel, de trapgevels met trap-achtig patroon die je bijvoorbeeld ziet als je door Franse dorpjes loopt. Maar ook in diverse Engelse plaatjes of zelfs aan de Amsterdamse grachten kom je ze tegen. Deze soorten gevels stammen uit de middeleeuwen, de alleroudste trapgevels komen uit de twaalfde eeuw. Er zijn veel stijlen ontwikkeld. Je ziet bijvoorbeeld dat in ons buurland België deze trapgevels kleiner van formaat zijn dan in Nederland. Wanneer je vandaag de dag door een stad of dorp loopt, zie je allerlei verschillende gevels. Niet alleen de trapgevels maar ook diverse anderen varianten. De vooraanzichten van de huizen kunnen er antiek uitzien, eigentijds, of modern. Hoe leuk is het om jouw gevel eens een opknapbeurt te geven?

Gevelbekleding in vele soorten

Wellicht ben je op je huidige gevel uitgekeken wil je deze graag laten voorzien van gevelbekleding. Dit kan, want er zijn vele opties zoals bijvoorbeeld met trespa gevelbekleding. De prijzen variëren, zo heb je kunststof bekleding die iets goedkoper is. Dit materiaal is erg sterk, maar uiteraard niet zo natuurlijk. Als je wel voor een puur natuurlijk materiaal gaat betaal je al gauw zo'n 150 euro per vierkante meter. Denk bijvoorbeeld aan hout. Dit is het meest duurzaam, heeft een prachtige uitstraling en kan ook goed tegen vocht. Vaak wordt ook gebruik gemaakt van een mix van houtvezels en thermohardende harsen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij trespa gevelbekleding naar de prijzen en oriënteer je online naar een goede keuze voor jouw pand. Je kunt de gevelbekleding vaak ook nog eens op maat laten zagen!

Diverse kleuren 

Je kunt uiteraard online kiezen uit diverse afmetingen, structuren en kleuren gevelbekleding. Of je nu blauw, zwart of wit wilt, het kan allemaal. Of denk eens aan het gevlamde Douglas hout wat ook heel populair is. De gevelbekleding is voor allerlei doeleinden te gebruiken, denk aan musea, monumenten of je eigen huis. Een prachtige gevel is uiteraard het visitekaartje voor jouw monument of huis. Vergeet ook niet de bijbehorende accessoires zoals schroeven. Online gevelbekleding kopen zorgt ervoor dat je duurzame bekleding hebt voor op jouw pand die goed te onderhouden is. Een echt statussymbool is de gevel niet echt meer, maar wel is het natuurlijk leuk deze zo mooi mogelijk te onderhouden. Gevelbekleding zoals trespa gevelbekleding heeft veelzijdige opties waar je eindeloos mee kunt variëren. Dus, leef je uit en kies vooral voor hardhout en thermohout als je een echt duurzame keus wilt maken die ook nog eens milieuvriendelijk is.