Home Vrije Tijd & Reizen 3 redenen om als autoliefhebber op de motorfiets te stappen

3 redenen om als autoliefhebber op de motorfiets te stappen

0
3 redenen om als autoliefhebber op de motorfiets te stappen

Als ware autoliefhebber kan je je er wellicht weinig bij voorstellen om op de motor te stappen. Je geniet van het comfort van je auto. Dat motorrijders de enige zijn die plezierritten maken is voor jou ook onjuist. Jij geniet er ook enorm van om kilometers te maken met je favoriete voertuig. Dus waarom zou je het dan toch moeten overwegen om te gaan motorrijden?

Motorrijden is veel meer dan alleen een manier om van A naar B te komen. Net als autoliefhebbers maken motorliefhebbers ritten omdat ze het fijn vinden veel kilometers te maken. Het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar voornamelijk om de rit hiernaar toe. Zowel motor- als autorijden heeft veel voordelen. Daarom kan het zeker geen kwaad om als autoliefhebber een keer je ogen de kost te geven bij caferacerwebshop. Wij geven je 3 redenen om toch de aankoop van een motorfiets te overwegen.

1. Motorrijden geeft een unieke rijervaring

De snelste auto’s ter wereld kunnen nog niet de rijbelevenis die je op de motor ervaart nabootsen. Motorrijden geeft een geheel nieuwe ervaring. Een gevoel die met geen pen te beschrijven is. Als je zelf nog nooit op een motor hebt gezeten is het lastig om je in te denken hoe dit precies voelt. In de auto merk je namelijk veel minder van de snijdende wind, de voldoening als je een bocht helemaal perfect neemt of de vreugde als je binnen korte tijd de gashendels hard indrukt. Motorrijden is een geheel nieuwe belevenis. Gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com, je eigen caféracer bouwen, dat zijn allemaal bijbehorende voordelen. De ervaring is hetgeen wat telt! 

2. Je wordt er een betere automobilist door

 Natuurlijk wil jij graag geloven dat je een enorm goede automobilist bent, maar de waarheid blijft dat motorrijders over het algemeen veel beter zijn in het besturen van auto’s. Dit is een gewaagde opmerking, maar in de praktijk al vaker bewezen. Dit heeft een belangrijke oorzaak. Op de motorfiets ben je een stuk kwetsbaarder in de auto. Daarom moet je veel bewuster met het verkeer bezig zijn. Beter vooruit kijken en leren in te schatten hoe andere verkeersdeelnemers op jou zullen reageren. Beter dan je nu al doet. Daarom kun je op de weg vaak eenvoudig zien welke automobilisten tevens een motorrijbewijs hebben en welke niet. Zij weten veel beter vooruit te kijken en inschattingen van gevaar te maken. Kortom, door vaker op de motor te stappen word je een betere automobilist.

3. Motorrijen is goedkoper

Natuurlijk kun je zowel motor- als autorijden zo duur maken als je zelf wilt. Feit blijft wel dat motors over het algemeen veel goedkoper zijn op het gebied van onderhoud en verzekeringen. Daarnaast hoeft een beginnersmotor helemaal niet zo duur te zijn. Voor een kleine duizend euro heb je al een leuk tweedehandsje. Deze kan je natuurlijk altijd nog geheel naar eigen wens opknappen. Een stel stoere knipperlichten bij www.Caferacerwebshop.com doen al wonder en dit kost vrijwel niets. Wel is het van belang om direct een goede motoroutfit aan te schaffen. Belangrijk is om hier niet op te besparen, want deze is van essentieel belang om jou te beschermen indien het noodlot toeslaat. Een motor is al met al een stuk goedkoper dan wanneer je een leuke oldtimer voor de weekenden wilt aanschaffen.