Home Vrije Tijd & Reizen Plezier en leren met houten speelgoed blokken

Plezier en leren met houten speelgoed blokken

0
Plezier en leren met houten speelgoed blokken

Het is natuurlijk hartstikke leuk allemaal als je net een baby’tje hebt. Je kan het hele proces bekijken, hoe ze groeien, niet alleen in de lengte, maar ook in het hoofd. Ze leren al meer, ze beginnen geluidjes te maken, en jij denkt dat het misschien wel leuk is om wat houten speelgoed blokken te halen zodat je baby wat motorische oefeningen kan doen. Want waarom zou je plezier niet combineren met leren? Dat is toch een win-win situatie. Als je wat houten constructie speelgoed koopt, dan kan je kind gewoon lekker zijn of haar gang gaan, en toch pakken ze er wat van op. Misschien kun je zelfs wel even samen met je kind ernaar kijken. Dan zie je hoe ze het leren.
Houten speelgoed blokken

Ze pakken van alles op

Zelfs wanneer je het niet doorhebt zijn kinderen al aan het leren. Alle geluiden om zich heen, alles wat ze zien en voelen over een dag, het draagt allemaal bij aan hoe ze leren om van kleine mensjes steeds groter en slimmer te worden. Op een gegeven moment hebben ze jouw hulp niet meer nodig met de houten speelgoed blokken, want ze weten zelf al hoe ze het moeten gebruiken. Zo leren ze langzamerhand steeds meer en meer.

Leren kan ook leuk zijn

Misschien zullen ze het daar over een aantal jaar niet helemaal meer mee eens zijn, maar op zo’n jonge leeftijd is leren ook leuk. Je kan er een spelletje van maken, je kan ook speelgoed kopen waardoor ze het zelfstandig kunnen leren. Of je combineert de twee, zoals met de houten speelgoed blokken. Er zijn zoveel opties om je kind wat nieuws bij te brengen. Ze zullen het snel oppakken als je het maar een beetje leuk maakt. Het is toch hartstikke leuk om erbij te zijn als je kind allerlei nieuwe dingen leert. Nu kan het immers nog, als ze naar school gaan ben je er niet aldoor bij.

Dus haal die houten speelgoed blokken in huis

Dus als het jou wel wat lijkt om je kind het een en ander bij te brengen en het ook nog leuk maakt. Dan is het misschien wel wat voor jou om die houten speelgoed blokken in huis te halen en eens eventjes te gaan zitten met je kind om ze het een en ander te leren. Hoe meer ze thuis al oppakken, hoe makkelijker en leuker het ook voor ze is als ze het ook echt moeten gaan leren.