Home Tech Nikon D5600: de mooiste foto’s zo gedeeld!

Nikon D5600: de mooiste foto’s zo gedeeld!

0
Nikon D5600: de mooiste foto’s zo gedeeld!

Nikon is een van de grootste en meest bekende camera merken, en ze blijven met elk ieder nieuw model nieuwe en verbeterde functies introduceren. Zo ook de nieuwe spiegelreflex camera met APS-C sensor, de Nikon D5600. Hoewel de camera als twee druppels water lijkt op zijn voorganger, de Nikon D5500, heeft de Nikon D5600 nieuwe functies en mogelijkheden die camera toch weer een stuk beter maken dan de vorige modellen.

Nikon D5600 perfect voor starters

De markt voor professionele camera’s wordt alsmaar groter. Waar grote, dure camera’s met wisselbare lenzen eerst alleen werden gezien als iets voor professionele en beroepsfotografen zijn er steeds meer middenwegen ontstaan die ook amateur- en hobby fotografen de mogelijkheid bieden om prachtige professionele foto’s te maken zonder dat het allemaal te ingewikkeld wordt.

Nikon maakt om deze reden vaak starter camera’s, die de kwaliteiten en functies van goede camera’s hebben maar compact zijn, makkelijk te begrijpen en een stukje goedkoper dan hun hoogste categorieën camera’s. De Nikon D5600 is hiervoor een perfecte kandidaat. Vergeleken met eerdere starters heeft de camera er zelfs nog nieuw functies bijgekregen. Een automatisch stoffilter wat het makkelijker maakt om de lens zonder stof te verwisselen, een uitklapbaar en kantelbaar beeldscherm. De Nikon D5600 maakt het makkelijk om de camera goed te gebruiken en voorkomt beginnersfouten. De Nikon D5600 groeit met beginnende fotografen mee!

Nieuwe functies van de Nikon D5600

De Nikon D5600 heeft veel overeenkomsten met zijn voorgangers, maar met nieuwe functies en mogelijkheden die de camera toch weer een stapje beter maken. De camera is uitgerust met nieuwe opties en instellingen. Ook kan het LCD scherm opgeklapt worden en gedraaid worden, en werkt deze nu als touchscreen. Ook is de nieuwe Nikon D5600 uitgerust met SnapBridge. Hiermee kan de camera verbinding maken met een smartphone of tablet via Bluetooth. Dit verbruikt minder batterij dan WiFi en is dus handig als je je camera op stap meeneemt en deze niet altijd op kan laden. Via SnapBridge kan de camera al je foto’s doorsturen naar je smartphone, zodat je deze makkelijk en snel kan delen. Dit gebeurt op de achtergrond zodat je in het maken van de foto’s niet wordt gestoord.

Kortom heeft de nieuwe Nikon D5600 dus niet alleen professionele kwaliteiten en functies, maar ook veel opties die hem geschikt maken als starter, waardoor de camera makkelijk in gebruik blijft zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een ideale camera voor iedereen dus!