Home Financieel Is crypto trading iets voor jou?

Is crypto trading iets voor jou?

0
Is crypto trading iets voor jou?

Crypto trading is het online handelen in cryptovaluta, zoals bitcoin of Cardano. Wat zijn cryptovaluta? Cryptovaluta zijn digitaal geld. Volgens sommige denkers het nieuwe geld. Waarom zijn er mensen die doen aan crypto trading? Deze mensen willen graag geld verdienen. Dat wil jij vast ook. Is dat wel een goed idee? Dat hangt er vanaf. Kun je goed met risico omgaan? Vind je het erg als morgen de koers ingestort is en je al belegde geld kwijt bent? Daar staat tegen over dat crypto koersen ook erg snel om hoog kunnen gaan. Kortom kun jij omgaan met het handelen in een erg volatiele markt? Als het antwoord ja is, dan is misschien crypto trading iets voor jou.

Hoe werkt crypto trading?

Voor veel mensen is dit een ver van mijn bed show. Zij denken dat het handelen in crypto iets is voor hackers, super nerds of geautomatiseerde handelssystemen ook wel bots genoemd. Gewone internetgebruikers kunnen ook handelen in cryptovaluta.  De meest simpele vorm die ook het meest gebruikt wordt is laag inkopen hoog verkopen. Niet heel complex dus. Maar moeilijker dan het lijkt omdat niemand zeker weet wanneer de koers omhoog of naar beneden gaat. Voor sommigen heeft crypto trading iets weg van wedden. Daar zit wel wat in. Het is op de zelfde manier wedden als speculeren op een opwaartse beweging van een aandeel genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

Waarom zou je niet beginnen met crypto trading?

Dit is de belangrijkste boodschap die ik je mee kan geven. Doe het niet als je niet met risco om kan gaan of je geld niet kwijt kan raken. Als je het geld nodig hebt om brood te kopen ga het dan alsjeblieft niet beleggen. Het handelen in crypto vereist veel kennis en aandacht. Als je deze niet hebt kun je ook niet beginnen. Begin er niet aan als je niet weet hoe je jezelf kan ontwikkelen. Als je niet de juiste mensen kent of toegang hebt tot de juiste informatie is het beter om er niet aan te beginnen. Het is belangrijk dat je een duidelijke weg voorwaarts hebt. Dat je weet hoe je de benodigde vaardigheden gaat leren. Als je dat niet kan of wil, dan raak je snel de weg kwijt, want zonder de juiste kennis en vaardigheden, loop je grote kans dat je fouten maakt en daarmee geld verliest. Dat wil je niet. Daarom hoop ik dat je het volgende doet: studeer, vraag om advies en denk goed na.