Home Wonen Welke doucheset kies je?

Welke doucheset kies je?

0
Welke doucheset kies je?

Wanneer je je badkamer gaat verbouwen moet je met veel dingen rekening houden. Praktische dingen als leidingwerk en afvoer. Maar natuurlijk ook met esthetische zaken. Want welk badmeubel kies je? Wat wil je voor bekleding op de muur? En natuurlijk, welke doucheset kies je? Het kiezen van de juiste doucheset is niet altijd even gemakkelijk. Zeker wanneer jij en je partner hier verschillende ideeën over hebben. Wil de een een mooie regendouche, dan wil de ander misschien wel een compacte douche die gemakkelijk ook als handdouche gebruikt kan worden. De keuze is bijna onbeperkt, maar jullie zullen toch een keer moeten kiezen welke doucheset in jullie badkamer zal gaan pronken.

Welke soort doucheset past bij wat jij wilt?

Waarschijnlijk heb je er nog nooit bij nagedacht dat er verschillende soorten zijn. Toch kun je, ook met een doucheset, verschillende kanten op. Ga je voor een klassiek design of wil je juist iets héél moderns? Kies je voor een thermostaatkraan of juist niet. Moet de douche ingebouwd of opgebouwd worden? Allerlei opties die mogelijk zijn en waar je dus echt even over na moet denken. Het mooist is het natuurlijk om alle kranen in de badkamer in dezelfde stijl te realiseren. Zeker wanneer je een compleet nieuwe badkamer laat maken.

Knap de bestaande badkamer op met een doucheset

Om de badkamer te moderniseren hoef je lang niet altijd alles te breken, te slopen en opnieuw op te bouwen. Je kunt er simpelweg voor kiezen om alleen bepaalde onderdelen van de badkamer te vervangen. Bijvoorbeeld door een nieuw wastafelkastje te plaatsen, een andere badmat neer te leggen of een mooie nieuwe doucheset te installeren. Je kunt er zeker van zijn dat ook met zulke relatief kleine ingrepen je weer meer zult genieten in je eigen badkamer. Dat scheelt een hele hoop geld en een hele hoop troep en stof!

Een doucheset met een extra handdouche

Wat veel mensen niet weten is dat het niet meer altijd óf het één óf het ander is. Je kunt tegenwoordig ook fijne combinaties maken. Wat dacht je van een prachtige regendouche in combinatie met een handdouche? Zo’n doucheset bestaat gewoon en zal je leven waarschijnlijk een stuk gemakkelijker maken. Je kunt met de handdouche van deze doucheset gemakkelijk even snel je kinderen douchen. Of zelfs de hond afspoelen na een stoeipartij in de prut. Natuurlijk zorg je er wel voor dat het grootste gedeelte van het vuil buiten achter gelaten wordt.