Home Vrije Tijd & Reizen 5 steden om te bezoeken in Azië

5 steden om te bezoeken in Azië

0
5 steden om te bezoeken in Azië

Azië is het grootste werelddeel op de planeet Aarde. Er zijn genoeg schitterende steden te bezoeken in Azië en genoeg prachtige rondreizen te maken, zoals een rondreis Vietnam of een rondreis Maleisië. Wat voor rondreis je ook wilt ondernemen in Azië, in dit artikel zetten we 5 steden voor jou uiteen die zeker de moeite waard zijn om eens tijdens een vakantie te bezoeken.

1. Kyoto

Je zult niet de beste en meest traditionele Japanse cultuur in de hoofdstad van het land vinden. Je zult Tokyo moeten verlaten en naar Kyoto gaan, de thuisbasis van keizerlijke paleizen en monumentale tempels. Dit is een stad met culturele schatten, met meer dan een dozijn Werelderfgoedlocaties. Het is een reis terug naar het oude Japan, een bestemming voor geschiedenis en cultuur, om elegante geisha’s te zien die de theeceremonie en tuinen van kersenbloesems uitvoeren. Maar het is ook een moderne stad, hoewel je waarschijnlijk meer tijd wilt besteden aan het wandelen door de geplaveide straatjes en houten herenhuizen van de wijk Higashiyama, met zijn grote concentratie aan bezienswaardigheden.

2. Mumbai

Voor veel reizigers is een bezoek aan India een andere wereld binnenstappen, en deze stad is de beste introductie. Ook bekend als Bombay, het is geregeerd door de Portugezen en de Britten door de eeuwen heen, maar heeft een zeer sterke Indiase identiteit. Ja, het is chaotisch, de thuisbasis van de zeer rijken en de ongelooflijk armen, moderne wolkenkrabbers en sloppenwijken, en de Bollywood-filmindustrie. Het is een hectische plek die misschien niet voor iedereen is, maar die niemand ooit vergeet. Na de eerste schok is er een aantrekkelijke stad met markten, koloniale gebouwen en enkele van de beste restaurants in dit deel van de wereld.

3. Macau

Dit is de tweede “Speciale Administratieve Regio” van China (de andere is naburig Hong Kong), een gebied dat tot 1999 een Portugese kolonie was. Meestal samen met Hong Kong bezocht (slechts een veerboot), dit is het “Las Vegas” van het Oosten “waardoor Las Vegas de” Macau van het Westen “wordt. Het is nu ’s werelds gokkapitaal in termen van winst, maar er zijn veel meer dan casino’s in dit deel van Europa in Azië. Er is Europese architectuur, gerechten in mediterrane stijl achtergelaten door de voormalige koloniale meesters, en een toenemend aantal wolkenkrabbers en luxe accommodaties.

4. Singapore

Sommigen vinden het te gedesinfecteerd en zielloos, anderen vinden dat het als model voor alle wereldsteden moet dienen. Singapore is een van ’s werelds grootste moderne steden en is ook een onafhankelijke staat. Het staat bekend als een geweldige voedselbestemming en als een kosmopolitische stad met een bevolking van over de hele wereld. Het is een welvarende plaats met moderne architectuur, talloze winkelcentra en geweldige hotels, om nog maar te zwijgen van ’s werelds grootste zwembad op het dak.

5. Kuala Lumpur

Deze stad werd op vele reismanden geplaatst dankzij de Petronas Twin Towers, die gedurende meerdere jaren de hoogste gebouwen ter wereld waren. Maar dit is ook een stad met geweldige restaurants dankzij een mix van culturen, historische tempels en markten, en zelfs verschillende parken buiten het bruisende centrum.