Home Gezondheid Van alles om helemaal lekker in je vel te zitten

Van alles om helemaal lekker in je vel te zitten

0
Van alles om helemaal lekker in je vel te zitten

Lekker in je vel zitten is iets waar veel mensen soms moeite mee hebben. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan het veroorzaakt worden door stress en vermoeidheid, maar ook door lichamelijke klachten. Gelukkig zijn er talloze dingen die je kunt doen om beter in je vel te zitten, zowel kleine als grote dingen. In deze blog deel ik de dingen die ik doe om goed in mijn vel te zetten. Lees deze blog snel door en wie weet ga jij straks met een topgevoel de zomervakantie in!

Lichamelijke gezondheid

Je fysieke toestand is bepalend voor hoe je je voelt en hoe je in je vel zit. Zo is de hoeveelheid slaap die je krijgt een erg bepalende factor hiervoor. Het eerste wat je dus kunt doen om je beter te voelen, is om goed te letten op je slaap. Heb jij wel een regelmatig slaapritme waarbij je minimaal acht uur per nacht slaapt? Het kan voor jou misschien werken om dit bij te houden. Zelf gebruik ik hier een app voor en dit helpt mij om goed te letten op mijn hoeveelheid slaap. Ik merk dat ik mij stukken beter voel in weken dat ik een goed slaapritme heb. Iets anders dat ervoor kan zorgen dat je beter in je vel zit, is regelmatig sporten. Door veel te sporten, wordt je lichaam sterker en gezonder en zul je je ook sneller fit voelen. Bovendien zorgt dit er ook dat je je zelfverzekerder voelt doordat je lichaam steeds fitter wordt. Het laatste dat kan zorgen voor een betere lichamelijke gezondheid, is goede voeding. Eet regelmatig groenten en fruit en drink voldoende water. Ook kun je voedingssupplementen zoals Curcuma slikken om dit goede voedingspatroon te ondersteunen. De werking hiervan is echter niet wetenschappelijk bewezen en het is aan te raden om je hier eerst even over te laten adviseren door je huisarts. 

Mentale gezondheid

Hoe goed je je voelt, heeft natuurlijk ook te maken met je mentale staat. Sta je heel positief in het leven en ben je heel gelukkig, dan zul je snel lekker in je vel zitten. Dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Iets dat je hierbij kan helpen is het bijhouden van een dagboek. Dit betekent niet dat je elke dag een heel boekwerk hoeft te schrijven. Soms kan het echter goed zijn om even je gedachten op papier te zetten. Een andere manier om lekker in je vel te zitten is om regelmatig te mediteren. Meditatie kan heel rustgevend zijn en kan een gevoel van stress verminderen. Zelf gebruik ik een app die mij helpt met mediteren en ik merk dat ik dit vooral na een lange werkdag erg prettig vind. De laatste manier die mij helpt om goed in mijn vel te zitten is het doen van activiteiten waar ik energie uit haal. Voor mij is dit dansen of afspreken met vrienden en familie.