Home Zakelijk Werkuitjes

Werkuitjes

0
Werkuitjes

Alle werkende mensen hebben het weleens meegemaakt: een bedrijfsuitje. Samen met je collega’s buiten werktijd een leuke activiteit beleven. Teamuitjes zijn al flink wat jaren een populaire bezigheid. In vroegere jaren bestond een teamuitje meestal uit bijvoorbeeld bowlen en steengrillen. Dit is nog steeds een veel gekozen activiteit, maar het aanbod is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Bedrijven hopen met het organiseren van bedrijfsuitjes en feestjes de onderlinge samenwerking te bevorderen en de teambuilding te stimuleren. Collega’s leren elkaar tijdens een activiteit vaak op een heel andere manier kennen dan tijdens het werk het geval is. De onderlinge verstandhouding en de samenwerking zal na een teambuilding evenement of een personeelsfeest normaal gesproken een positieve impuls krijgen.

Teambuilding

Teambuilding is “hot” en het aanbod aan activiteiten wordt ook steeds uitgebreider. Steeds meer bedrijven kiezen voor een volledig verzorgd uitstapje met het hele bedrijf of een bepaalde afdeling. Paintball, lasergamen en escape rooms zijn activiteiten waar je vast wel eens van gehoord hebt. Maar wist je dat bijvoorbeeld Expeditie Robinson, The Hunger Games of Wij houden van Holland indoor ook tot de mogelijkheden behoort? Wil je het wat rustiger houden, dan zijn bijvoorbeeld een kookworkshop of het beschilderen van een XXL (nep)koe zeker mooie uitdagingen. Naast de uitjes buiten werktijd is teambuilding op het werk ook een groeiend fenomeen. In tijden van steeds verder groeiende individualisering is het kweken van een groepsgevoel een belangrijke factor. Het houden van een teambuilding op de werkvloer heeft zo zijn voordelen, de medewerkers zijn op een bekende en vertrouwde plek. Dit maakt de teambuilding laagdrempeliger. Dat zie je terug in deelnemers die minder afwachtend zijn. Het eigen kantoor geeft een bepaalde mate van comfort en zelfvertrouwen, die de betrokkenheid en assertiviteit ten goede komt. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om effectief aan een team te kunnen bouwen.

Teambuilding in de huidige situatie

Het is bij ons allemaal wel bekend dat voor 90% van alle werkende mensen het dringende advies geldt om thuis te werken. En dan worden bovenstaande personeelsuitjes een stuk lastiger natuurlijk. Maar gelukkig zijn ook daar alternatieven voor te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een online Bingo via Teams of Zoom zodat jullie nog wel in contact zijn met elkaar. Of wat dacht je van iets lekkers door de brievenbus? Als werkgever kan je gemakkelijk een brievenbus borrelpakket bestellen, zodat je je werknemers blij kan maken tijdens de vrijdagmiddagborrel. Zorg er tijdens de vrijdagmiddagborrel dan ook even voor dat iedereen gezellig achter zijn laptop met camera gaat zitten en er een mogelijkheid is om even bij te kletsen.