Home Algemeen Waarom de oma fiets de beste fiets voor heren is

Waarom de oma fiets de beste fiets voor heren is

0
Waarom de oma fiets de beste fiets voor heren is

Fietsen

De oma fiets, het is een grappige benaming voor een fiets die in de afgelopen jaren gigantisch in populariteit is toegenomen. De oma fiets is om vele verschillende redenen populair. Ik merkte voor het eerst dat de oma fiets populairder werd op de middelbare school. Alhoewel het geen rechte stang heeft in het midden zoals de meeste jongensfietsen was de fiets vooral populair onder jongens op mijn school. De reden hiervoor was waarschijnlijk dat het uniek was om op een fiets te rijden die minder ‘stoer’ en ‘jongensachtig’ was. Veel jongens probeerden zich daar juist vanaf te zetten. Dezefiets heeft een heleboel voordelen.

Het is een stevige soort fiets die niet zomaar kapot zal gaan. Zeker voor studenten in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht is dit handig. In mijn eigen studentenperiode heb ik een hoop fietsen naar de knoppen geholpen in Amsterdam. Dit had onder andere te maken dat ik altijd oude fietsen had aangezien ze nog weleens gestolen werden. Als ik een fiets kwijtraakte kocht ik geen dure nieuwe. Maar doordat het altijd oude fietsen waren vielen ze vaak uit elkaar. Daarom koos ik er uiteindelijk toch voor een mooie oma fiets te kopen. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat deze fiets gestolen werd. Een effectieve manier om te voorkomen dat je fiets in een grote stad zoals Amsterdam gestolen wordt is om de fiets in een gekke kleur te schilderen.

Fietsendieven

Fietsen worden voornamelijk door dieven gestolen voor de doorverkoop. Een ontzettend opvallende fiets is een stuk moeilijker door te verkopen en daarom nemen dieven meestal de moeite niet. Daarom is het verstandig om je fiets in een hele gekke kleur te schilderen. Ikzelf had mijn mooie fiets in de gekste blauwe en witte kleuren geschilderd inclusief met mijn naam op stangen.

Ik heb in de jaren erna nooit meer het probleem gehad dat mijn oma fiets gestolen werd. Tegelijkertijd is de oma fiets zoals ik aangaf een ontzettend stevige fiets. Daardoor was ik in staat er jaren mee vooruit te gaan. Het handige van een stevige fiets is dat het ook makkelijker is om mensen achterop te nemen. Mijn fiets had zelfs een kussentje. Dit is als student in Amsterdam ook zeer handig. Daarom, wanneer je je volgende fiets gaat uitzoeken kun je het beste voor deze soort fiets gaan. Oma fietsen hoeven ook niet persé duur te zijn.