Home Financieel Privé leasen maakt je leven gemakkelijker

Privé leasen maakt je leven gemakkelijker

0
Privé leasen maakt je leven gemakkelijker

Rijden in een zo goed als nieuwe auto. Wie wil dat nou niet? Helaas is een auto kopen niet voor iedereen weggelegd. Je moet daar toch best wat geld voor meenemen en niet iedereen heeft dat zomaar op de rekening staan. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een lening af te sluiten bij de autodealer of bij je ouders. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Privé leasen is namelijk dé oplossing, ook voor jou! Want met privé leasen rij je een nieuwe of zo goed als nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. En, nog mooier, met privé leasen hoef je verder alleen maar de brandstofkosten te betalen.

Is privé leasen voor iedereen dé oplossing?

Privé leasen is een prachtige constructie waardoor je voor een vast bedrag per maand een nieuwe of zo goed als nieuwe auto kunt gaan rijden. Je zou daarom denken dat veel meer mensen hier voor zouden kiezen. Toch zitten ook aan privé leasen wat haken en ogen. Je wordt namelijk financieel even heel goed nageplozen. En dat is natuurlijk logisch. De leasemaatschappij wil zeker weten dat jij kunt voldoen aan je betalingsverplichting. Ben je niet kredietwaardig, dan kan je aanvraag voor privé lease worden afgewezen. Dat is misschien zuur, maar het scheelt uiteindelijk, ook voor jou, een hele hoop gedoe.

Privé leasen? Denk hier goed over na!

Bij privé leasen krijg je een BKR-registratie. Dat gebeurt bij alle soorten leasen, ook bijvoorbeeld wanneer je een telefoonabonnement afsluit en daar een telefoon bij krijgt. De leasemaatschappij wil zeker weten dat kunt en gaat betalen, zodoende is een BKR-registratie niet vreemd. Maar let op: een BKR-registratie kán ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met het kopen van bijvoorbeeld een huis. De hypotheekverstrekker wil bijna nooit verstrekken bij een hoge BKR-registratie. Het is dus verstandig om hier goed over na te denken voor je privé gaat leasen.

Voordelen van privé leasen

Nu heb ik nadelen opgenoemd, maar er zijn veel meer voordelen aan privé leasen hoor! Want wat denk je van geen zorgen over het onderhoud van je auto? Geen gedoe met het uitzoeken van een verzekering? Wegenbelasting, wat is dat? Dat zit allemaal in bij de auto die je least. Zelfs vervangend vervoer bij schade of pech is geregeld. Dat maakt toch dat je een stuk meer ontspannen achter het stuur zit. Niet te ontspannen natuurlijk, want behalve brandstof moet je ook bekeuringen zelf betalen…
Privé leasen