Home Wonen Tips voor een knusse slaapkamer

Tips voor een knusse slaapkamer

0
Tips voor een knusse slaapkamer

De slaapkamer is voor iedereen een oase van rust. Je begint en eindigt je dag in deze ruimte. Ook al spendeer je het grootste gedeelte van je tijd hier met de ogen dicht, een sfeervolle en gezellige slaapkamer is geen overbodige luxe. Sterker nog, in een slaapkamer met sfeer kom je nog meer tot rust en word je heerlijk wakker. Met deze inspiratie tips creëer je eenvoudig meer gezelligheid in je slaapkamer!

Een knus zithoekje

Bijna elke slaapkamer heeft ergens in een hoek een stoel staan die enkel gebruikt wordt als grote kledinghanger. Niet alleen ziet dat er rommelig uit, het is ook zonde van de ruimte. Om je slaapkamer echt gezellig te maken, kun je ervoor kiezen om de stoel te vervangen voor een knusse zithoek. Bijvoorbeeld met een mooie fauteuil of zitzak. Mocht je in de buurt wonen, dan raad ik deze woonwinkel in Purmerend aan. Zij bieden een mooi assortiment aan woonartikelen, waaronder comfortabele armstoelen met gave vintage look. Als je wat moeite stopt in de inrichting van je zithoek, is het bijna onmogelijk om het te verdoezelen met gedragen kleding!

Ga voor een warme kleur muur

Zijn alle muren in je slaapkamer wit geschilderd? Dit ziet er fris en minimalistisch uit en laat de ruimte groter lijken. Maar als je voor meer sfeer wilt gaan, kan het helpen om de gehele kamer of zelfs maar een van de muren in de slaapkamer een warme kleur te geven. Het mooiste is het om de kleur van de muur terug te laten komen in het interieur, of voor een kleur te kiezen die goed matcht met andere kleuren in de ruimte. Kleuren die voor sfeer zorgen zijn bijvoorbeeld zeegroen, oud oranje of bruintinten.

Een vloerkleed doet wonderen

Een vloerkleed brengt niet alleen veel sfeer in een ruimte, het zorgt ook gelijk voor een warme, zachte ondergrond. Zeker in de winter is dit een plus. Je kunt kiezen voor een echte blikvanger, zoals een kleed met opvallende kleuren en print. Of voor een klassiek Perzisch tapijt als je houdt van Oosterse sferen. Een lekker dik wollig tapijt in een egale kleur geeft de ruimte ook een knus gevoel en straalt wat meer rust uit. Het is maar net wat bij jou en jouw interieur past. Ben je gek op kleedjes, dan kun je ook voor meerderen kiezen die met elkaar overlappen of met elkaar matchen. Wat het ook altijd goed doet is het tijdloze schapenvel als kleed. Wil je liever geen echt schapenvel in huis halen? Tegenwoordig maken ze ook hele geloofwaardige velletjes van imitatiewol. Je ziet bijna het verschil niet en het tovert de ruimte om tot een fijn knus holletje!