Home Wonen Een afvalcontainer voor al uw grote klussen!

Een afvalcontainer voor al uw grote klussen!

0
Een afvalcontainer voor al uw grote klussen!

Tegenwoordig heeft iedereen een kliko bij z’n huis staan om afval in te deponeren. Vaak kunnen de meeste huishoudens zich daar prima mee redden. Alleen bij de grotere klussen is het handig om een afvalcontainer te hebben. Wanneer er bijvoorbeeld een huis wordt verbouwd of wanneer er besloten is om een grote schoonmaak te houden. Een afvalcontainer kan dan een fijne uitkomst zijn.

De soorten afvalcontainers die er zijn

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers voor elke soort klus. Ook kan er aan de hand van de grootte van de klus, bepaald worden welke grootte aan afvalcontainer er nodig is. Dit zijn de soorten afvalcontainers die er zijn:

  1. Bouw- en sloopafval
  2. Schoon puin
  3. Hout (geen tuinhout)
  4. Tuinhout
  5. Tuin- en plantsoenafval
  6. Grond (schoon)
  7. Dakafval (gemengd)
  8. Huisraad/ grofvuil

Bouw- en sloopafval container

Bouw- en sloopafval is een afvalsoort bestaande uit meerdere soorten afval. In deze afvalcontainer kan puin, zand, gips, hout, metaal, papier, karton, kunststof, plastic en huisraad. In deze afvalcontainer mogen geen koelkasten en vriezers. Per grootte van de container is er een bepaald percentage aan hoeveelheid dat in de container gedeponeerd mag worden. Dit is omdat het gewicht niet te veel mag worden, zodat het nog wel fatsoenlijk weggevoerd kan worden. Zo is een 10 procent gevulde container met zand, vele malen zwaarder dan een 10 procent gevulde container met hout.

Schoon puin afvalcontainer

Schoon puin is steenachtig materiaal zoals metselwerk, klinkers, natuursteen, (gewapend) beton en kalkzandsteen. Dit materiaal is in mate schoon, waardoor het apart verzameld kan worden en anders verwerkt kan worden.

Hout (geen tuinhout) container

Zoals de naam van de container het al zegt, kan hier houtafval in. Dit kunnen allerlei soorten hout zijn, denk aan spaan- en vezelplaat, pallets, massief behandeld (geverfd-gecoat) en massief onbehandeld hout, hardboard, planken, balken en (on)geverfd bouw en sloophout.

Tuinhout container

Tuinhout is het soort hout dat gebruikt is in een tuin om iets te bouwen. Dit zijn dus niet planten en takken. Onder tuinhout vallen bijvoorbeeld tuinpalen, schuttingen, bielzen, beschoeiingen, boompalen en verrot hout.

Tuin- en plantsoenafval container

In deze afvalcontainer komt plantaardig of organisch afval dat bijvoorbeeld vrijkomt bij onderhoud- en snoeiwerkzaamheden zoals takken, boomstammen, riet en struiken.

Grond (schoon) container

Voor deze afvalcontainer is het belangrijk dat er alleen grond in komt. Dit betekent dat er geen verdwaalde boomstronken en wortels tussen mogen zitten. In deze container mogen graszoden, (tuin) aarde, klein en zand gedeponeerd worden.

Dakafval (gemend) container

Voor deze afvalcontainer is er een samenstelling van verschillende soorten afval zoals, dakgrind, dakleer, teer-houdend en bitumen afval, dakleer en materiaal dat vervuld is met teer.

Huisraad/ grofvuil container

Deze container kan het beste gebruikt worden wanneer een huis wordt leeggehaald. In deze container mogen oude meubelen, inboedel en ander grof huishoudelijk afval.