Home Vrije Tijd & Reizen In de winter varen met je rubberboot met motor

In de winter varen met je rubberboot met motor

0
In de winter varen met je rubberboot met motor

Bij een uitje op het water denken we toch altijd snel aan de zomer. Lekkere lange, warme dagen en een vriendelijk briesje die het behaaglijk maakt op je boot. Helaas duurt het nog even voor de warme tijd van het jaar weer aanbreekt. Betekent dit dat we ook nog lang moeten wachten met het water op gaan met je rubberboot met motor? Nee, als je de juiste voorbereidingen treft kan je ook heel goed in de winter van je boot genieten.

Check goed het weerbericht

Ten eerste is het belangrijk om goed rekening te houden met de omstandigheden als je met je rubberboot met motor in de winter het water op gaat. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld een aantal stormen ons land overgegaan. Wellicht overbodig om te vermelden, maar als er voorspeld wordt dat het gaat stormen is het bijzonder gevaarlijk op het water en raden we je dus zeer af om toch te gaan varen met je rubberboot met motor. Ook als de lucht er rustig uit ziet is het verstandig om de laatste weersvoorspellingen te checken. In de winter kan het weer namelijk snel omslaan en als je met je rubberboot met motor op het water bent is het niet fijn als er ineens een heftige hagelbui naar beneden komt.

Kleding op je rubberboot met motor

Naast de kans dat het weer snel om kan slaan in de winter is het natuurlijk ook goed om te bedenken dat het koud kan zijn. Vlak boven het water is de temperatuur over het algemeen een aantal graden lager dan op het land, dus zorg ervoor dat je goed gekleed bent als je gaat varen met je rubberboot met motor. Denk dus niet alleen aan een warme trui en jas, maar ook aan waterdichte handschoenen, een warme muts en waterdichte schoenen of laarzen.

Goed zichtbaar en bereikbaar

In de winter begint het al vroeg te schemeren en duurt het niet lang voor het echt donker is. Het is gevaarlijk als je in het donker nog in je rubberboot met motor op het water bent. Zorg ervoor dat als je toch onverwacht in het donker komt te varen, je goed te zien bent met reflecterende kleding en gebruik de bootlamp die je in je rubberboot met motor bewaart. Ten slotte raden we je aan om ervoor te zorgen dat je altijd een opgeladen telefoon bij je hebt als je met je rubberboot met motor gaat varen. Zo ben je bereikbaar en kan je eventueel hulp inschakelen.