Home Wonen Buiten in de winter

Buiten in de winter

0
Buiten in de winter

Naar buiten gaan, is gezond. Er zitten vele voordelen aan naar buiten gaan. Zo doe je door enkel in het zonnetje te staan al vitamine D op. Maar in de winter is er van de zon weinig te zien en door de kou, het donker en alle nattigheid blijven we allemaal liever binnen. Maar ook in de winter is het goed om af en toe even buiten te zijn, zeker nu we veel thuis zitten. In deze blog vertel ik je hoe je dat op een leuke manier kan doen. Lees je mee?

Naar het strand!

Normaal gesproken denken we alleen in de zomer aan het strand. Maar in de winter blijven we liever weg van al dat natte zand en die wind. En dat is zonde! Want het is in de winter heerlijk uitwaaien. Persoonlijk ga ik dan het liefst het strand op zonder schoenen. Dat verbaast de meeste mensen altijd maar door het wandelen en de temperatuur van het strand krijg je het er heel warm van in plaats van koud. Heerlijk! En na afloop tintelen je voeten helemaal. Neem een kunststof tuinstoel mee en geniet van het uitwaaien.

Gezellig koken

Barbecueën is nog zo’n activiteit die we meestal alleen in de zomer doen maar ook dat hoeft niet. Het kan heel gezellig zijn om ’s avonds buiten te zitten en te eten. Gebarbecued eten is immers altijd lekker. Omdat je stilzit is het wel belangrijk om je goed warm aan te kleden. Maar als je dat voor elkaar hebt en de combinatie van lekker eten en goed gezelschap hebt, kom je al een heel eind. Geheid dat je goed slaapt die avond.

Even ademhalen

Maar er zijn nog veel meer activiteiten die je kan doen in de winter. Zo kan je een wandelingetje maken in het bos of zelfs buiten sporten. Zeker in de winter werkt buiten sporten goed omdat je het zelf warm krijgt maar de temperatuur om je heen fris is. Voor veel mensen werkt dit energie gevend. Zet een tuinbankje in de voortuin en ga daar even zitten. Alleen dat kan al verfrissend werken.

Klaar voor de zomer

Tijd in de tuin is in de winter ook lekker. Je kan alvast de boel klaar maken voor de lente. Zo kan je onkruid verwijderen als de grond niet bevroren is, op die manier ben je de ‘grote groei’ van de winter alvast voor. Kijk naar mooie bloempotten en tuinmeubilair, zo maak je je tuintje al klaar ruim voor je er met het goede weer van gaat genieten.

Hoe spendeer jij je tijd buiten in de wintertijd?