Home Vrije Tijd & Reizen Thermoskan: steun en toeverlaat bij een wandeling

Thermoskan: steun en toeverlaat bij een wandeling

0
Thermoskan: steun en toeverlaat bij een wandeling

Je kunt je er nu waarschijnlijk niets bij voorstellen maar de thermoskan is mijn beste vriend. Niet nu, nu het zo warm is dat de mussen van het dak vallen. Maar in de winter kan ik echt niet zonder. Ik wandel veel en dan neem ik altijd brood mee. Maar ik heb dan ook wel trek in wat warms dus ik maak vaak heerlijke, heldere soep. Die neem ik mee in een thermoskan dus. Dan is het nog een kwestie van een bankje met mooi uitzicht zoeken en genieten maar. Zo trek ik zoveel mogelijk door de Limburgse heuvels, over de Veluwse heidevelden en door de Brabantse bossen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik er niet van houd met super zware rugzakken te lopen. Dus ik stel wel wat eisen aan mijn thermoskan. De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk dat hij lekker licht is. En ja, hij moet mijn soep ook echt goed heet houden.

Thermoskan: de paden op, de lanen in

Mijn ouders hebben me het gebruik van de thermoskan met de paplepel ingegoten want hij gaat al mee zo lang ik me kan herinneren. Maar die kannen van vroeger waren niet zo heel erg licht en het was een heel gesjouw. Bovendien waren ze er ook maar in een maat. Een grote maat. Maar als je een thermoskan hebt die maar de helft is van die grote kannen, dan heb je daar al twee bekertjes uit en het is een stuk makkelijker meenemen. Die kleine kan past ook prima in de flessenhouder van je heuptas. Dat is ideaal als je niets zwaars op je rug wil hebben zoals ik. Zo heb je altijd iets warms om mee te nemen de paden op en de lanen in. Gek genoeg denk ik nog niet aan een thermoskan voor het warme weer. Eigenlijk zou ik dat wel moeten doen want een heerlijk verkoelend drankje is met onze hete zomers ook geen overbodige luxe.

Ga voor design

Ben je niet zo van het wandelen, maar heb je altijd wel een kan met thee klaar staan, dan is een leuke design thermoskan tegenwoordig ook zo gekocht. Je hebt echt hele leuke kannen. Het zijn niet meer die logge monsters van vroeger die je liever niet laat zien. Nu kun je best met je kan pronken. Dus al met al ben ik dol op thermoskannen. Ze zijn mijn steun en toeverlaat!