Home Zakelijk Ga je een nieuwe laptop kopen? Hier moet je op letten!

Ga je een nieuwe laptop kopen? Hier moet je op letten!

0
Ga je een nieuwe laptop kopen? Hier moet je op letten!

Is de laptop die je nu gebruikt defect en aan vervanging toe? Of wellicht heb je gewoon een nieuwe laptop nodig voor je werk, studie of voor privégebruik. Welke situatie ook op jou van toepassing is, dit blog is geschreven voor jou! Want tegenwoordig is het aanbod van laptops erg groot. Er zijn laptops in allerlei soorten en maten, met tal van verschillende functies, accessoires en uiteenlopende prijzen. Maar hoe kies je nu de juiste laptop voor jou? Je leest de beste tips in dit blog.

 

Het gebruik van de laptop

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een nieuwe laptop gaat aanschaffen, is hoe en met welk doel je de laptop wil gaan gebruiken. Het maakt namelijk een groot verschil of je de laptop gaat gebruiken voor het bewerken van foto’s en/of video’s, of dat je er meer alledaagse werkzaamheden (zoals mailen, websites bezoeken en/of het opstellen van documenten) mee wil kunnen uitvoeren. Wil jij met je laptop voornamelijk taken in deze laatste categorie kunnen uitvoeren? Dan heb je vaak voldoende aan een laptop met een i3 processor. Wil je echter meer taken tegelijk uit kunnen voeren, lichte games of wat zwaardere programma’s op de laptop kunnen draaien? Kies dan voor een laptop met minimaal een i5 processor. Ben je op zoek naar een laptop voor foto- en/of videobewerking? Dan kun je het beste kiezen voor een laptop met een i7 processor en een videokaart van kwaliteit.

 

Het beschikbare budget

Natuurlijk speelt het budget dat je beschikbaar hebt ook een belangrijke rol wanneer je een nieuwe laptop gaat kopen. Toch hoeft een lager budget tegenwoordig niet te betekenen dat je geen laptop van kwaliteit kunt aanschaffen. Wist je dat er ook goede refurbished laptops beschikbaar zijn die zwaardere programma’s prima aankunnen? Een refurbished laptop is een tweedehands laptop die hersteld is, nog erg goed werkt en waar vaak ook nog garantie op zit. Kijk bijvoorbeeld eens naar een lenovo refurbished laptop, of een refurbished laptop van een ander betrouwbaar merk. 

 

Het besturingssysteem van jouw voorkeur

Niet alleen de processor en het budget, maar ook het besturingssysteem is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe laptop. Overstappen van Os naar Windows of andersom vergt namelijk vaak flink wat aanpassingsvermogen. Ben je dus gewend om te werken met Windows? Dan is het kopen van een Windows laptop de meest veilige keuze voor jou.