Home Vrije Tijd & Reizen De mooiste stedentrips in Europa

De mooiste stedentrips in Europa

0
De mooiste stedentrips in Europa

Vier romantische, minder bekende bestemmingen

Bij een romantische stedentrip denk je natuurlijk meteen aan Parijs, Barcelona of Venetië. Maar er zijn nog veel meer stedentrips binnen Europa die niet zo bekend, maar zeker net zo mooi zijn!

Dubrovnik, de Parel van de Adriatische Zee

De Kroatische havenstad heeft een schitterend, historisch centrum, wordt omringd door een eeuwenoude stadsmuur en staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Zwerf door het doolhof aan straatjes, steegjes en trappetjes en slenter over de pittoreske pleintjes met winkeltjes en cafés. Op de stadsmuur kun je een romantische wandeling maken en genieten van een onvergetelijk mooi, steeds veranderend uitzicht op de stad, de bruisende haven en de zee. Een heel romantisch uitje: een ritje in de kabelbaan naar de top van de om de stad gelegen berg. Rondom de stad is er ook veel te beleven: mooie stranden en eilandjes, bergen en natuurlijk heel veel zon!

Ljubljana

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een fantastische bestemming voor een onvergetelijke, goedkope citytrip. Het is een compacte stad vol ogenschijnlijke tegenstrijdigheden. Het lijkt ‘Oostblok-streng’, maar is in werkelijkheid mediterraan en ongedwongen. Er is een bruisend centrum met een levendig uitgaansleven. Aan de gracht zijn talloze cafés en restaurants gevestigd, waardoor er een gezellige, ontspannen sfeer hangt. Bezoek ook het imposante, eeuwenoude Ljubljanski Grad kasteel, gelegen op een 376 meter hoge heuvel. Je kunt er met de lift heen of wandelen, het resultaat is hetzelfde: een adembenemend mooi uitzicht!

Florence, Bakermat van de Renaissance

Tussen de weelderig groene heuvels van Toscane ligt het prachtige Florence, een stad vol historie, architectuur en kunst. Misschien is een stedentrip naar Florence best populair voor een romantische stedentrip binnen Europa, maar er is hier zoveel pracht en praal, dat we hem toch noemen! Bezoek de Duomo Basiliek en de Ufizzi Galery en bewonder beeldhouwwerken en schilderijen van ‘s-werelds grootste meesters. Wandel langs de talloze boetiekjes en slenter over de groene oevers van de Arno en door de fraaie Lush Boboli Gardens.

Istanbul

Istanbul is een heel speciale bestemming voor een stedentrip. Geniet er van de bruisende sfeer, de bazaars,  minaretten van waaruit de indrukwekkende oproep tot het gebed klinkt, het straatleven, het heerlijke eten en de gezellige mensen. Hier komt u tijd tekort, er zijn zoveel bezienswaardigheden en mooie plekjes! Bezoek de Aya Sofia, de Blauwe Moskee, het Topkapi Paleis, de Grote Bazaar en de Egyptische Kruidenbazaar. Wandel langs de oevers van de Bosporus, eet een broodje vis bij de Galatabrug of maak een boottocht over deze machtige rivier. Ga ergens op een bankje zitten en kijk naar het vibrerende straatleven, duik een Turkse hamam in om eens echt te ontspannen en leef je uit in de trendy nachtclubs in de wijk Beyoğlu. Kortom, in Istanbul kom je zintuigen tekort!