Home Vrije Tijd & Reizen Met een e-bike lekker genieten in de natuur

Met een e-bike lekker genieten in de natuur

0
Met een e-bike lekker genieten in de natuur

Je wilt lekker fietsen, maar je lijf werkt niet mee. Of je wilt lekker fietsen, maar je kunt je partner niet goed bijhouden. Of je wilt op je fiets naar je werk zonder dat je al je energie opgebruikt. Dan is een e-bike echt iets voor jou! Want een e-bike is al lang niet meer alleen voor oude mensen. Sterker nog, hele groepen jeugd zie je tegenwoordig op een e-bike naar school gaan. En dat is niet zonder reden. Door het fietsen op de e-bike krijg je toch beweging, maar je hoeft er wat minder moeite voor te doen. Zo hou je meer energie over voor de rest van je dag.

Scholieren op een e-bike, is dat niet wat overdreven?

Door het fietsen op de e-bike krijgen deze scholieren toch nog flink wat lichaamsbeweging op weg naar school en weer terug. Ze houden wel meer energie over en komen niet meer uitgeput thuis. En dat is goed nieuws voor de cijfers. Want hierdoor houden de scholieren energie over voor belangrijke zaken als huiswerk en leren. Zo’n fiets is dus eigenlijk een investering in de toekomst!

Een e-bike moet bij je passen

Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe e-bike aan te schaffen, dan heb je vast een wensenlijstje in je hoofd. Op de site kun je dat wensenlijstje omzetten naar een concreet advies. Door een menu te doorlopen en hierin je voorkeuren aan te geven, krijg je een advies over welke elektrische fiets het best bij jou en je gewoontes past. Met dit advies kun je naar de dealer van dit merk gaan en een proefritje maken. Zo voel je ook nog eens of deze fiets echt de juiste keuze is voor jou.

Is een e-bike gevaarlijker dan een gewone fiets?

Op een e-bike hoef je minder moeite te doen om de trappers rond te krijgen. Dat is een groot voordeel. Wanneer je echter niet trapt, zal de fiets niet automatisch zelf gaan rijden. Jij hebt nog steeds de controle. Het is wel zo dat je in verhouding sneller gaat bij dezelfde trapfrequentie dan op een gewone fiets. Je krijgt als het ware steeds een zetje in je rug. Hier zul je even aan moeten wennen. Ook kan het zijn dat deze fiets iets zwaarder is dan je oude, reguliere fiets. Toch wordt ook dit verschil steeds minder. Een elektrische fiets is niet gevaarlijker dan een gewone fiets, je moet altijd blijven opletten in het verkeer.
E-bike