Home Vrije Tijd & Reizen Ik ruilde mijn saaie leventje in voor…

Ik ruilde mijn saaie leventje in voor…

0
Ik ruilde mijn saaie leventje in voor…

Een paar jaar geleden was ik helemaal klaar met mijn saaie leventje. Ik had een best wel saaie baan waar ik het niet meer naar mijn zin had. Daarnaast werkte ik er al heel lang en had ik weinig verandering in mijn leven. Ik ging steeds op dezelfde soort vakanties met dezelfde mensen. Natuurlijk hele leuke vakanties, maar toch begon het me te vervelen. Ik was klaar voor een nieuw avontuur. Dit gevoel bleef een tijdje aanhouden en ik wist maar niet waar ik precies naar opzoek was. Tot er ineens een moment kwam dat ik het wist. Ik wilde een motor kopen…

Een grote stap

Toch sloeg nadat ik de knoop had doorgehakt de twijfel weer in. Een motor kopen was wel een hele grote stap. Maar toch zette ik het door, want ik was toch echt opzoek naar een avontuur. En wat zou het anders moeten zijn?! Als eerste zette ik mijn auto op marktplaats. Want ik moest toch ergens het geld vandaan halen om een motor te kopen. Terwijl deze door verschillende kopers werd bekeken, nam ik ook motorlessen. En na deze lessen wist ik het zeker; dit is wat ik wilde! Dus mijn auto verkocht ik aan de eerstvolgende koper die kwam, ik schafte een tweedehands motor aan en ging de motorverzekering vergelijken. Toen alles geregeld was en ik mijn rijbewijs had was het zo ver… Ik kon op pad gaan!

Vrijheid

Het eerste ritje op de motor werd nog meer duidelijk voor mij. Wat een gevoel van vrijheid kreeg ik! Ik zou maar een dagje gaan rijden, maar ging uiteindelijk drie dagen weg. Ik zat net tussen mijn oude en nieuwe baan in, dus gelukkig kon dit makkelijk. Onderweg ontmoette ik veel andere motorrijders. Ook dit waren allemaal hele vrije en leuke mensen, die altijd in zijn voor een praatje. Al met al beviel het me echt geweldig goed. Dit was het avontuur waar ik zo lang naar opzoek was geweest. Zo simpel, maar toch zo’n grote stap. Maar wat was ik blij dat ik de knoop had doorgehakt!

Avontuurlijke liefde

Ook een paar weken terug besefte ik mij weer wat een geweldige keuze het was geweest om een motor aan te schaffen. Ik ontmoette namelijk de liefde van mijn leven! Vroeger had ik altijd dates met van die saaie kantoorfiguren. Dit waren altijd wel nette mannen met een goede baan, maar zij waren nooit opzoek naar avontuur. Eigenlijk waren zij precies hetzelfde als ik in het tijdperk voor mijn motor. Ze hadden altijd al heel lang dezelfde functie, gingen altijd op dezelfde vakanties en plande altijd alles van tevoren. Nu heb ik een man ontmoet die ook houdt van gewoon op pad gaan en wel zien wat het avontuur je brengt. Maar goed, ik zou nog heel veel kunnen vertellen over deze ontmoeting. Maar dat bewaar ik wel voor een volgende blog. Mijn boodschap is in ieder geval: als je opzoek bent naar avontuur, schaf dan een motor aan en het zal je niet teleurstellen!