Home Financieel De zorgverzekering en aanvullende dekkingen

De zorgverzekering en aanvullende dekkingen

0
De zorgverzekering en aanvullende dekkingen

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. De basisverzekering is voldoende, maar deze dekt vaak niet alles dat je nodig hebt. In het blog van vandaag lees je daarom alles over de aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten met je zorgverzekering. Het is per slot van rekening (helaas) alweer bijna 2019 – en je kunt maar één keer per jaar van zorgverzekering wisselen. En dat is op 1 januari! Wanneer jouw goede voornemen dus in het kader van besparen staat, is het de hoogste tijd om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Wie weet kun je wel flink besparen. Maar het kan ook zijn dat je belangrijke en handige aanvullende dekkingen mist.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Wel zo handig is om de verschillende opties voor aanvullende zorgverzekeringen inzichtelijk te hebben. Daarom bij deze de mogelijkheden voor een aanvullende verzekering: tandartszorg; aanvullende zorg in het buitenland; fysiotherapie; orthodontie; alternatieve geneeswijzen en kraamzorg. Behoorlijk wat om uit te kiezen. Welke zekerheden jouw voorkeur hebben – en waar je op wenst te besparen – zijn een belangrijke factor in het maken van een keuze. Want hoe veel premie wil je per maand betalen voor de aanvullende zekerheden? En wat voor bedragen verwacht je vergoed te krijgen om het geheel rendabel te krijgen?

Food for thought. 

Hoe vind ik de beste verzekeraar?

In je jongere jaren vroeg je waarschijnlijk aan je moeder bij welke verzekeraar zij haar zorgverzekering had afgesloten. Een beetje zoeken speuren naar de beste partij is tenslotte niet bepaald spannend. Gelukkig zijn er vandaag de dag een aantal effectieve manieren om de beste zorgverzekering te vinden. Zo kun je heel eenvoudig gebruikmaken van een van de vele vergelijkingswebsites. De ene zorgverzekering vergelijken met de ander kan een zeer helder beeld schetsen voor jouw situatie. Aangezien elk persoon andere behoeften heeft met betrekking tot de verzekering, is het aan te raden om zelf op zoek te gaan naar jouw ideale pakket. Een vergelijkingswebsite is daarvoor een goed startpunt.

Tips voor een nieuwe zorgverzekering

Een nieuwe zorgverzekering kan pas ingaan op 1 januari in het nieuwe jaar. In de maanden daarvoor kun je echter al op zoek gaan naar jouw nieuwe ideale verzekering. In november kun je alle nieuwe prijzen, voorwaarden en andere details van verzekeringen inzien bij verzekeraars. Je hebt dus ruim de tijd. Maar je zoektocht hoeft gelukkig niet lang te duren. Met de hulp van de handige vergelijkingswebsite heb je binnen no-time voor ogen welke zorgverzekering voor jou de beste zekerheden biedt.