Home Gezondheid Jeugdige activiteit voor mensen op leeftijd

Jeugdige activiteit voor mensen op leeftijd

0
Jeugdige activiteit voor mensen op leeftijd

Eenzaamheid onder ouderen is een bekend fenomeen, helaas. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer activiteiten voor ouderen om samen te komen en contact te leggen. Ook als begeleider, vriend of familielid kunt u hier vaak mee naar toe. Een nog niet zo bekende activiteit is het rollator racen. Goed, dat klinkt een beetje als iets wat de kleinkinderen doen in de hallen van het verzorgingstehuis en dat klopt ook wel een beetje. Rollator racen is een activiteit waar de hele familie aan mee kan doen. Dan wel als rijder of als supporter. Het is nog niet zo bekend en wordt zelden door kleine organisaties georganiseerd, maar het is helemaal niet zo moeilijk om zelf te doen.

Op de koffie

Als je zelf een evenement als rolstoelracen wilt organiseren, kan je het beste langsgaan bij de mensen in de buurt of in het verzorgingstehuis. Dit is meteen een goede manier om contact te maken en een paar keer in de week koffie te drinken en te kletsen met mensen uit de buurt. Zelfs als er niets uit komt, heb je dan gevulde dagen met nieuwe mensen. En als je dan die mensen opgetrommeld hebt, moet er natuurlijk nog wel het één en ander gebeuren. Het is dan ook fijn om hen om hulp te vragen zodat niet alles op één persoon aankomt.

Maar wat is dat dan

Rollator racen is eigenlijk precies zoals het klinkt: racen met rollators. Het idee komt van precies al die kleinkinderen die ik eerder noemde, die in de hallen van het huis van opa en oma heen en weer rijden op de rollator. Het is een activiteit die dan ook goed met kinderen gedaan kan worden als teamspel. Let er wel goed op dat u niet compleet afhankelijk bent van de rollator en deze alleen als extra ondersteuning hoeft te gebruiken, veiligheid gaat immers voor alles.

Rollator racen is het voorbeeld wat ik nu in deze blog noem maar u kunt van alles voor de buurt organiseren. Denk bijvoorbeeld eens aan een barbecue in de zomer of het maken van peperkoekhuisjes in de winter. Als uw kleinkinderen soms bij u langskomen zouden ze misschien kunnen spelen met de andere kleinkinderen van ouderen uit de buurt. Als een soort speelafspraak. Zo maakt u ook contact en maken ook de kleinkinderen vrienden. Wees daarnaast niet bang om hulp te vragen, bijvoorbeeld als u moeilijk ter been bent en uw rollator u niet volledige mobiliteit verschaft.  Samen strijden we tegen de eenzaamheid.