Home Algemeen Leuke verhalen achter de merknamen

Leuke verhalen achter de merknamen

0
Leuke verhalen achter de merknamen

Van veel bedrijven lijkt het nu heel vanzelfsprekend dat ze bestaan. Toch hebben de oprichters (recentelijk of heel wat jaren geleden) veel werk verzet om hun bedrijf of merk naar de top te krijgen. Ook dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ben jij benieuwd naar de oorsprong van een aantal grote merken? Lees hieronder hoe het de oprichters is vergaan. Dit artikel staat vol met grappige feitjes en verhalen. Dat wil je zeker niet missen.

#1 Kalkhoff fietsen 

Het Duitse merk Kalkhoff Fietsen staat bekend als degelijk en betrouwbaar. Het merk gaat 100 jaar terug in de tijd. De 16-jarige Heinrich Kalkhoff was werkzaam als postbode en had tijdens zijn bezorgdiensten steeds last van platte banden. Hij zocht naar een oplossing met duurzame banden en van daaruit vloeide een handeltje voort in fietsonderdelen. Later maakte hij zijn eigen fietsen en die verkocht hij door aan derden. Zo is Kalkhoff Fietsen ontstaan. Na 100 jaar is het nog steeds een wereldmerk op dit gebied.

#2 Adidas en Puma 

Het zijn twee wereldmerken op het gebied van sportkleding en lijken totaal verschillend. Maar wist je dat beide merken van de gebroeders Dassler zijn? Voor de splitsing van de merken runden Rudolf en Adi Dassler de Dassler Schuhefabrik. Kort na de Tweede Wereldoorlog gingen de broers met ruzie uit elkaar. Adi richtte zijn merk Adidas op en Rudolf ging verder met Puma. De reden van de breuk is niet helemaal bekend. Wel was een van de broers pro-Hitler en de ander juist fel tegen. Dat beide sportmerken nu wereldberoemd zijn, maakt dit verhaal extra bijzonder. Veel sporters maken graag gebruik van de sportschoenen en kleding van deze merken.

#3 Facebook 

Dit is een wat recenter voorbeeld uit de geschiedenis, maar zeker het delen waard. Mark Zuckerberg begon met ‘The Facebook’ als experiment vanuit zijn studentenkamer. Het succes van en de behoefte aan sociale netwerksites bleek toen al. Een dag na de oprichten meldden 1200 Harvard-studenten zich aan. Later werd Zuckerberg aangeklaagd door de tweelingbroers Winklevoss, omdat hij hun idee zou hebben gejat. Mark Zuckerberg moest daarom de tweeling een geldbedrag van 65 miljoen betalen. Dit is een schijntje van wat het bedrijf nu waard is. Het concern Facebook staat momenteel in de top 5 van belangrijkste tech-bedrijven. De andere zijn Google, Microsoft, Apple en Amazon.
Ken jij nog meer mooie verhalen? Deel ze met ons, want wij zijn altijd heel erg benieuwd.