Home Wonen Opgeruimd beginnen aan het nieuwe jaar

Opgeruimd beginnen aan het nieuwe jaar

0
Opgeruimd beginnen aan het nieuwe jaar

Elk jaar is het weer een goed voornemen van me: een opgeruimd huis. Keer op keer begin ik weer vol goede moed, maar binnen een maand is het alweer een bende. Daarom besloot ik het in 2019 maar eens anders aan te pakken. Ik heb me de afgelopen week verdiept in alles dat met opruimen te maken heeft. Aangezien ik vast en zeker niet de enige Nederlander ben met dit goede voornemen, besloot ik mijn nieuwe lading kennis gelijk met jullie te delen in de blog van vandaag. Dus wil jij ook geen stress meer hebben van een rommelig huis? Wil je jouw woonkamer het hele jaar door netjes houden? Lees dan snel verder!

Maak het opruimen leuk

De eerste fout die ik menig keer gemaakt heb, is dat ik te gehaast en gestrest begon met opruimen. Het moest “even snel” gedaan worden. Regelmatig begon ik pas met opruimen als er visite over de vloer zou komen. Dan ben je eigenlijk al te laat en maak je het opruimen alleen nog maar vervelender. Er zijn namelijk allerlei slimme maniertjes om het schoonmaken en opruimen een stuk leuker te maken. Zet bijvoorbeeld jouw favoriete album aan. Terwijl je lekker mee schreeuwt met jouw nummer zul je merken dat het opruimen van de rotzooi ineens een stuk soepeler verloopt. Een andere dikke tip is om kleine doelen voor jezelf te bedenken die je ook eenvoudig haalt. Dan blijf je namelijk gemotiveerd om door te gaan. Zo kun je het opruimen dus leuk maken, maar hoe houd je het ook opgeruimd?

Georganiseerd te werk gaan

Ik ben er achter gekomen dat ik ook regelmatig de fout in ga met het “opgeruimd houden” van mijn huis. Tijdens het opruimen maak ik wel stapeltjes van de verschillende spullen, maar vervolgens geef ik niet alles een logische of praktische plek. Ik ging met andere woorden niet georganiseerd te werk. Om te voorkomen dat ik weer de mist in ging, heb ik van tevoren een lading kunststof bakken aangeschaft. Ik heb het dan niet over van die kunststof bakken die na één keer gebruiken al stuk gaan. Nee, ik heb van die echte en zeer stevige kunststof bakken gekocht. Met die kunststof bakken heb ik een georganiseerd opruimsysteem voor mezelf gemaakt.

Lang leve kunststof bakken

Nu vraag jij je natuurlijk af: wat bedoel je daarmee? Ik heb aan alle kunststof bakken een specifiek thema of groep producten toegewezen. Zo heb ik bijvoorbeeld een stevige kunststof bak waarin al mijn luxe service zit. Die bak haal ik nu eenvoudig tevoorschijn wanneer ik een etentje organiseer. Daarnaast heb ik ook kunststof bakken vol met accessoires die seizoensgebonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke pastelkleuren voor de lente en kerstversiering voor de winter. Aangezien het verstandig is om van tijd tot tijd spullen weg te doen, heb ik ook een kunststof bak vol met dingen die ik op het moment niet gebruik. Als ik deze spullen een half jaar lang niet aanraak, dan moet ik ze van mezelf weggooien of iemand anders er blij mee maken.

Zoals je wel merkt ben ik er helemaal klaar voor. Gewapend met mijn robuuste kunststof bakken ga ik recht op mijn beoogde doel af: een opgeruimd huis! Natuurlijk is mijn manier maar een voorbeeld. Ik hoor graag wat jij voor slimme trucjes gebruikt om jouw huis op te ruimen en ook zo netjes te houden! Wie weet kunnen we weer van elkaar leren.