Home Vrije Tijd & Reizen Kamperen op verschillende manieren

Kamperen op verschillende manieren

0
Kamperen op verschillende manieren

Kamperen. Het is een populaire manier van vakantie vieren. In Nederland zijn veel mensen er in ieder geval dol op. Elke zomervakanties ontstaan er weer files op de route de soleil, waar je een hoop oranje nummerborden kunt aanwijzen. Dagen in de auto zitten, je moet er wat voor over hebben om je tent op te kunnen zetten op een camping! Een tent die je moet opzetten met haringen en dergelijke is trouwens al lang niet meer de enige optie in kampeerland. Er zijn vele nieuwe mogelijkheden en trends bijgekomen in de laatste jaren. We zullen er een paar noemen.

‘Glamping’

Een nieuwe manier van kamperen die een aantal jaar geleden ineens heel groot is geworden. ‘Glamping’ staat voor glamorous kamperen. Je hebt de charme van de tent of klein huisje en het gevoel van buiten zijn in de natuur, maar je hoeft zeker niet in de weer met haringen. De tent (soms eerder een canvas huisje of stacaravan met veranda) staat al gereed. Hierin staan dan fijne bedden, een keukenblokje en over het algemeen is er ook privé sanitair in de accommodatie. Over armzalig sanitair waar je in de rij moet staan voor de douches, hoef je je geen zorgen te maken. Op campings waar je kunt ‘glampen’ is dus een hoog niveau van luxe te vinden. Niet alleen binnen de eigen ‘tent’. Dergelijke campings hebben vaak goede zwembaden, eetgelegenheden, en andere faciliteiten als bijvoorbeeld een tennisbaan. Hier staat wel tegenover dat het duurder is dan ‘regulier’ kamperen. Ook kan glamorous camping het avontuurlijke aspect van kamperen wat weg nemen.

Vouwwagen

Er is wel een manier om het avontuurlijke en onvoorspelbare van kamperen te behouden, maar dan wel met meer luxe en minder rugpijn van je matje of luchtbed. Die oplossing is een vouwwagen kopen! Je slaapt nog steeds onder een doek, en kunt de vogels horen, maar dan wel in een comfortabel bed, dat altijd is opgemaakt. Alle kampeeruitrusting heb je gewoon bij je. Dat zit onder het bed. Aan te raden is een vouwwagen van Aart Kok vouwwagens. Bij Aart kok heb je de keuze uit vele verschillende modellen, en weet je dat er goed materiaal gebruikt wordt.
Het verschil tussen een vouwwagen en een caravan, is dat het afkoppelen van een caravan nog een heel gedoe kan zijn. Om over het kronkelen door bergweggetjes met een auto met caravan nog niet te spreken! Een vouwwagen is veel kleiner, veel makkelijker mee te nemen dan een caravan, en alsnog 10 keer makkelijker op te zetten dan een tent.