Home Algemeen Verkeersregelaar worden, wat heb je nodig?

Verkeersregelaar worden, wat heb je nodig?

0
Verkeersregelaar worden, wat heb je nodig?

Je ziet ze regelmatig op de weg staan bij bijvoorbeeld grote evenementen: verkeersregelaars. Een leuke en afwisselende baan waarmee je op veel verschillende locaties aan het werk gaat. Een andere leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat je altijd buiten aan het werk bent. Wil jij verkeersregelaar worden? Dan is het handig om te weten wat je in huis moet hebben om dit werk te kunnen doen. Moet je bijvoorbeeld een opleiding volgen zodat je verkeersregelaar worden kunt en wat is er nog meer nodig? In dit artikel lees je hoe jij ervoor kunt zorgen dat je deze leuke baan kunt uitoefenen.

Om te beginnen

Voordat je aan de slag kunt als verkeersregelaar moet je in het bezit zijn van een diploma. Dit diploma kun je behalen door het volgen van een opleiding tot verkeersregelaar die wordt aangeboden bij de betreffende vacature. Hiervoor moet je lichamelijk fit zijn en lekker in je vel zitten. VMBO-denkniveau en de Nederlandse taal goed kunnen spreken, lezen en schrijven is ook erg belangrijk. Natuurlijk moet je verkeersinzicht hebben omdat de grootste taak die je moet uitvoeren bestaat uit het regelen van het verkeer, vandaar ook de naam verkeersregelaar! Verder is het zeer handig als je zelf een rijbewijs en een auto hebt. Op die manier kun je eenvoudig op elke werkplek komen waar je ingezet wordt.

De opleiding verkeersregelaar worden

De opleiding die je vervolgens gaat volgen om verkeersregelaar te worden is niet hetzelfde als de lessen volgen voor het behalen van een rijbewijs. Je moet goed voorbereid aan het werk gaan en leert dan ook verschillende werkzaamheden die je moet uitvoeren als je in functie bent. Het is belangrijk dat je overzicht kunt houden en het verkeer in goede banen kunt leiden bijvoorbeeld. Ook leer je omgaan met een portofoon zodat je kunt communiceren met andere collega’s. In de opleiding worden ook situaties geoefend waarbij je te maken krijgt met vervelende situaties zoals boze mensen in het verkeer. Door hier allemaal mee om te leren gaan word jij klaargestoomd voor het vak van verkeersregelaar.
Verkeersregelaar worden

Waar ga je aan het werk?

Dat is natuurlijk altijd weer een verrassing! Als verkeersregelaar kun je worden ingezet voor verschillende activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je de ene dag aan het werk bent op een festival en de andere dag het verkeer in goede banen moet leiden als er wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Het vak van een verkeersregelaar is dan ook leuk, uitdagend en zeer divers!