Home Algemeen Wat heb ik gedaan dat ik nooit gedacht had om te doen?

Wat heb ik gedaan dat ik nooit gedacht had om te doen?

0
Wat heb ik gedaan dat ik nooit gedacht had om te doen?

Ik ben ondertussen al een aantal lentes op deze prachtige planeet. In al die jaren heb ik een heleboel dingen gedaan, ook dingen waarvan ik van te voren nooit gedacht dat ik ze ooit zal doen. In deze blog zal ik het hebben over de dingen waarvan ik nooit gedacht had ze te doen, maar welke achteraf heel erg leuk bleken te zijn.

Parachutespringen

Ik ben over het algemeen niet de grootste fan van grote hoogtes, toen ik op mijn 25ste bovenaan de Eiffel toren stond, stond ik al te bibberen. Laat staan dat ik er aan dacht om ooit parachute te gaan springen. Totdat ik tijdens de jaarlijkse loterij van mijn plaatselijke voetbalvereniging de ‘gelukkige’ winnaar werd van een parachutesprong boven Texel. Ik zou nooit beslissen om het zelf te gaan doen en ik heb de hoofdprijs ook proberen te ontlopen door het niet te doen. Mijn teamgenoten bleven echter pushen dat ik het moest doen en uiteindelijk ben ik aan de groepsdruk bezweken. Hoewel ik de dag van de parachutesprong zeer nerveus was, kan ik toch met veel plezier terugkijken op deze dag. Ik heb het namelijk toch maar even gedaan!

Een vaderschapstest

Als je een dochter krijgt, zal het doen van een vaderschapstest niet het eerste zijn dat in je opkomt. Dit was bij mij dan ook totaal niet het geval, hoewel mijn dochter qua uiterlijk een kopie van mijn vrouw was, bezat ze zeker een aantal van mijn eigenschappen. Toch besloot mijn dochter rond haar 20ste dat ze een vaderschapstest wilde kopen. Je kan tegenwoordig namelijk heel eenvoudig een vaderschapstest kopen. Dit wist ik zelf eigenlijk niet, maar mijn dochter is er achter gekomen dat dat online te doen is. De uitslag van de vaderschapstest was gelukkig positief.

Leren koken

Je zult wel denken leren koken, dat is toch niet zo speciaal? Dat klopt, maar ik heb mijn hele leven het geluk gehad dat er een vrouw voor mij heeft gekookt. Eerst mijn moeder en daarna mijn echtgenote. Ik had niet alleen het geluk dat ze voor mij kookten, maar ze konden beide ook nog eens heel erg lekker koken. Toen ik wat ouder werd vond ik het leuk om mijn vrouw eens te verassen met een lekkere maaltijd. Ik ben sindsdien een echt thuiskok geworden. Ik heb er zelfs eens aan gedacht om een eigen restaurant te beginnen, maar het toch besloten om bij mijn oude vertrouwde beroep te blijven.