Home Vrije Tijd & Reizen Een goed zwemvest om veilig te watersporten

Een goed zwemvest om veilig te watersporten

0
Een goed zwemvest om veilig te watersporten

Nog iets meer dan een maand en dan zitten we alweer in het voorjaar. Het zal daarna nog wel even duren voordat we die 20 graden weer aantikken. Als dat gebeurd gaan veel mensen weer het water op. Wij zijn ten slotte Nederlanders en omgeven door water. Daar hebben we inmiddels door allerlei leuke watersporten goed leren van te genieten. Bij veel watersporten is het echter wel van belang om een goed zwemvest te dragen. hierin zijn vele varianten. Van een echt reddingsvest die ervoor zorgt dat je niet verdrinkt tot een zwemvest met heel veel bewegingsvrijheid. Die je bijvoorbeeld goed kan gebruiken bij het wakeboarden. Dat betekent dat het nog best lastig kan zijn om het juiste zwemvest te selecteren. In dit blog helpen we je graag in de goede richting. Lees dus snel verder.

Wat voor zwemvest heb ik nodig?

Zoals ik hierboven al beschreef is dit volledig afhankelijk waarvoor je het gaat gebruiken. Wil je vooral niet verdrinken als je te water raakt dan is een reddingsvest waarschijnlijk wat je nodig hebt. Een reddingsvest heeft een groot drijvende kraag en vooral drijfvermogen aan de voorkant. Dit zorgt er weer voor dat als je bewusteloos te water raakt dat je op je rug gaat drijven en dat je hoofd door de kraag boven water blijft. Vaak als je op zee op grotere jachten zeilt in zware omstandigheden is het verstandig om een reddingsvest te dragen. Als je overboord slaat is er best een reƫele kans dat je bewusteloos raakt en dat het wat langer duurt voordat ze je weer opgepikt hebben. Een reddingsvest kan dan echt je leven redden. Als je gaat waterskieƫmn, wakeboarden of gaat zeilen in een eenmansklasse dan is een zwemvest waarin je goed vrij kan bewegen weer veel meer van belang. De grotere waterport merken zoals Magic Marine hebben hier een goed assortiment in. Zij investeren veel in innovatie voor de wedstrijdzeilsport en hun zwemvesten zijn dus ook echt ontwikkeld om goed in te kunnen bewegen in je zeilboot.

Een zwemvest voor kinderen

Als je kinderen zonder zwemdiploma mee het water op gaan dan is een zwemvest essentieel voor de veiligheid. Ook hiervoor is een reddingsvest het meest logische middel. Het gaat er ten slotte dan vooral om dat je kind veilig blijft dreigen mocht het onverhoopt te water raken. Bij een reddingsvest voor kinderen is de maat een belangrijk aspect. Koop het niet op de groei. Een te groot reddingsvest werkt namelijk niet goed. Zorg er ook voor dat er bandjes om de benen heen zitten, zodat het vest niet uit kan schieten als je zoon of dochter te water raakt.