Home Wonen Allemaal een beetje meer duurzaam

Allemaal een beetje meer duurzaam

0
Allemaal een beetje meer duurzaam

Het is niet meer van deze tijd om meerdere malen per dag vlees te eten, of voor binnenlandse vluchten (Duitsland, Frankrijk enzovoorts) te kiezen. En zo zijn er meer dingen waar we (soms helaas) afscheid van moeten nemen. Simpelweg omdat onze gezondheid en de die van de planeet belangrijker zijn. Maar die aanpassingen gaan niet vanzelf en we zullen allemaal ons steentje bij moeten dragen om de verandering, die nodig is, in de wereld waar te maken. Hoe je dat kan doen, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Duurzaam stoken

Er zijn van die verwarmingssystemen die een hele hoop energie verbranden zonder dat dat persé nodig is. Deze systemen zie je vaak in oudere huizen. En ook bij het aanschaffen van apparatuur kan je zien of het item veel energie verbruikt of juist heel zuinig is. De zuinige items kosten ook meer maar de vaste lasten zullen omlaaggaan. Duurzaam met energie dus.

Duurzaam reizen

Maar ook qua vakanties en überhaupt qua transport zullen we het iets anders aan moeten pakken. Zo net noemde ik het vliegen al even. Ja, vliegen is goedkoop. Ja, vliegen is snel. Maar het is ook enorm vervuilend en slecht voor het milieu. Aangezien we met meer mensen op deze planeet wonen en ook nog iets voor onze kinderen en kleinkinderen achter willen laten, zullen we dus soms onze eigen wensen aan de kant moeten zetten of aan moeten passen. Je hoeft niet helemaal naar de andere kant van de wereld voor een leuke vakantie en je kan ook met de trein of het vliegtuig reizen. Wees creatief!

Duurzaam verlichten

En zo zijn er allemaal van dit soort aanpassingen. De één is groter dan de ander en soms lijkt het veel maar dat valt wel mee. Alles went. Tien jaar geleden was vliegen nog een bijzondere ervaring en tegenwoordig is het vliegtuig voor sommige mensen nog normaler dan de bus. Maar ook in het dagelijks leven kan je hier nog een beetje op letten, alle beetjes helpen. Zo kan je voor LED verlichting kiezen. Dit is hele goede verlichting die vroeger een kil licht had en heel goedkoop was maar tegenwoordig in alle kleuren en vormen te verkrijgen is.

Allemaal een beetje bewuster

Als we allemaal een beetje mee doen, schiet het al heel erg op. Het is niet makkelijk maar wel nodig, zo is het gewoon. Bedankt voor het lezen en succes.