Home Wonen Een meer speelse uitstraling met een visgraat vloer

Een meer speelse uitstraling met een visgraat vloer

0
Een meer speelse uitstraling met een visgraat vloer

Een houten vloer is een veelgekozen vloer. Het geeft een warme uitstraling en past eigenlijk binnen elke inrichting. Toch is er vaak wat meer behoefte aan originaliteit. Dit kan ook met een houten vloer namelijk door de visgraat vloer. Hierbij zijn de planken haaks op elkaar gelegd waardoor er een soort visgraat patroon ontstaat. De Visgraat vloer geeft de vloer een wat meer speels karakter. De visgraat vloer past ook binnen zowel de moderne inrichting als bij de meer klassieke inrichting. Ook in horeca gelegenheden zie je het visgraat patroon steeds meer terugkomen. De hoogste tijd om er wat meer over te vertellen in dit blog, zodat je wellicht op weg geholpen wordt als je het aanschaffen van een visgraat vloer overweegt. Lees snel verder.

Wat voor soort hout bij een visgraat vloer

Bij houten vloeren is er onderscheid te maken tussen het parket en de massief houten vloer. Ook bij de visgraat vloer zijn deze twee varianten te onderscheiden. Het parket heeft een harde bovenlaag op een andere ondergrond. Voordeel hiervan is dat het wat minder werkt. Het is ook wat makkelijker te leggen. Een parketvloer kan in principe zwevend gelegd worden. Daarnaast kan een parketvloer vaak op vloerverwarming gelegd worden. Bij een massief houten vloer is dit niet mogelijk. Het massieve hout laat te weinig warmte door en de kans is groot dat het hout door de vloerverwarming teveel gaat werken. Hierdoor kan de vloer bol gaan staan. Als je een visgraat vloer van massief hout hebt dan gaat deze wel heel lang mee. Het hout dient wel behandeld te worden met bijvoorbeeld was. Het onderhoud dient dan om de zoveel jaar gedaan te worden. Het massieve hout kan wel zeer vaak opgeschuurd worden en weer behandeld waardoor het heel lang mee gaat.

Hoe leg je een visgraat vloer

Bij een visgraat vloer leggen komt wel wat meer kijken dan het leggen van een reguliere vloer. Als je niet 100% zeker weet wat je doet is het ten aller tijden beter om een professional in te schakelen. De kans is bij deze vloer vele malen groter dat er kieren ontstaan. Bij het leggen van de vloer is de keuze vooral welke lengte plank ga je hanteren. Dit bepaald hoe het patroon van de visgraat vloer eruit gaat zien. Ander groot verschil is dat de visgraat vloer altijd vanuit het middel gelegd wordt. Vaak wordt er begonnen met het spannen van een lijn die exact het midden aangeeft. De eerste rij wordt dan in het midden gelegd waarna naar beiden zijkanten gewerkt wordt.