Home Algemeen Bouwradio kan wel tegen een stootje

Bouwradio kan wel tegen een stootje

0
Bouwradio kan wel tegen een stootje

Of je nou graag klust voor je plezier, met tegenzin iets moet opknappen of als bouwvakker werkt, het kan altijd al snel wat saai worden. Met name als het weer slecht is kan het erg vermoeiend zijn. Je kunt zo’n bouwklus of opknapbeurt dan een stuk leuker maken met een bouwradio. Met een muziekje aan wordt alles een stuk leuker. Als je zo een album afluistert vliegt de tijd voorbij en is de klus binnen no time geklaard!

Wat is een bouwradio?

Het word zegt het eigenlijk al: een bouwradio is een radio die bijzonder geschikt is voor bij het bouwen. Veel gebruikt door bouwvakkers en klussers, maar ook handig als je zelf thuis vaak klusjes doet. Het is dus een radio die special is ontwikkeld voor op de werkvloer, en dus goed bestand tegen weersomstandigheden, maar ook bijvoorbeeld veel stof, water of schokken. Een bouwradio is du seen stuk steviger omhuld, maar heeft wel een ingebouwde luidspreker en versterker.

Niet iedere bouwradio is hetzelfde. Het ligt er maar net aan hoe intensief deze gebruikt zal worden en hoe vaak hij nodig is. Sommige hebben alleen een FM tuner, anderen hebben een digitale DAB+ tuner voor ruisvrije ontvangst. Als je lange en intensieve klusjes doet wil je natuurlijk niet dat je ontvangt ineens wegvalt als je net lekker bezig bent. Maar als je een bouwradio wil voor dat ene klusje wat je doet in een jaar hoef je natuurlijk geen al te uitgebreide. De ene bouwradio werkt op netstroom, dus vanuit een stopcontact, en de andere heeft een accu. Als je buiten als bouwvakker werkt zal er niet altijd stroom in de buurt zijn, maar als je zelf binnenshuis klust is er vaak wel een stopcontact dichtbij.

Bouwradio bestellen

Een bouwradio is eigenlijk voor iedereen handig om in huis te hebben, ook als je niet vaak klust. Dan raak je juist al snel verveeld of afgeleid als je wel een keer wat in huis moet doen, dus dan maak je het een stuk leuker met een muziekje op de achtergrond! Er zijn veel verschillende soorten en maten maar ook verschillende prijscategorieën. Het ligt er dus allemaal net aan waar je de bouwradio voor nodig hebt en hoe vaak je deze gaat gebruiken. Je kunt rustig online zoeken naar een geschikte radio voor jou. Zo is er geen winkelmedewerker die je vragen komt stellen of je de duurste probeert te verkopen. Gewoon lekker op je gemak kijken wat jij zelf denkt dat handig is! Als tip raad ik de Makita bouwradio en de Bosch bouwradio aan.