Home Vrije Tijd & Reizen Griekenland: welke eilandjes zijn nou het leukste?

Griekenland: welke eilandjes zijn nou het leukste?

0
Griekenland: welke eilandjes zijn nou het leukste?

Griekenland is een oase van allemaal eilandjes, en allemaal zijn ze op hun eigen manier weer mooi. Wist je dat Griekenland maar liefst 6.000 losse eilandjes om zich heen heeft? Daarvan zijn 227 eilanden bewoond. Hoe kun je nou in hemelsnaam kiezen welk eiland je naar toe zou willen gaan? Ik noem er een paar voor je op om de keuze al wat makkelijker te maken.

Zakynthos: prachtige zandstranden

Zakynthos is het klassieke Griekse eiland met prachtige zandstranden en kustlijnen. Het eiland is daarnaast heel fotogeniek, dus fotografen kunnen er zeker hun ei kwijt. Het meest kenmerkende aan dit eiland van Griekenland is de prachtige stranden. Je kunt ook vanaf Zakynthos met de boot naar een mooie schip wrakken locatie, wat heel cool is om te doen. Op het strand van Zakynthos vind je schattige schildpadden. In het noorden zijn juist weer bergen te vinden waar je ook goed kunt wandelen. Ook heeft Zakynthos de leukste kleine dorpjes om te ontdekken.

Amorgos: de plek voor rust

Een ander eiland bij Griekenland is Amorgos. Dit is een heel rustig eiland, het is niet makkelijk om er te komen. Echter wat je ervoor terugkrijgt is prachtige natuur. Ga naar Amorgos bij Griekenland als je houdt van hiken en duiken. De kustlijn heeft prachtige rotsen, maar geen stranden. Wees daar dus op voorbereid. Er wonen maar 2.000 mensen op het eiland dus je gaat er niet heen om sociaal te doen.

Milos: fotogeniek

Milos is een vulkanisch eiland met zo’n beetje de meeste stranden van Griekenland, maar liefst 70 stranden. Het eiland was tot recentelijk vrij onontdekt, maar nu wordt het gezien voor de charme die het heeft. Het eiland bij Griekenland heeft veel van die bekende witte huisjes. Als je er heen gaat voor je foto’s voor Instagram ben je aan het juiste adres. Daarnaast heeft Milos een aantal warmwaterbronnen, wat je bezoek aan het eiland uniek maakt.

Syros: Beste eiland van Griekenland voor cultuur

Syros heeft niet van die witte huisjes, maar juist meer 19e eeuwse gebouwen met allerlei kleuren. Dat maakt het ook heel leuk om te zien. Wat het beste is aan Syros is dat het bruisend is, je kunt er allerlei kunst en cultuur dingen bezoeken die je ergens anders niet gaat vinden. Als je naar Griekenland gaat voor cultuur is dit de plek. Al weten we wel dat Griekenland sowieso ontzettend rijk is aan cultuur, van uitgaan tot tempels uit de Klassieke Oudheid.