Home Wonen Een container huren voor verbouwingsafval

Een container huren voor verbouwingsafval

0
Een container huren voor verbouwingsafval

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent bij ons in huis een ding: verbouwen. Dit jaar zijn we aan de slag gegaan met de tuin. We hebben een aardige tuin, maar helaas is hij wel een beetje ouderwets. Er liggen veel tegels, en het is gewoon niet echt een gezellig plekje. Het oppervlakte is wel groot, dus we hebben echt veel mogelijkheden om er iets moois van te maken! Maar een ding wat altijd een bottleneck bij verbouwen is, is al het afval. Een container huren hielp ons dit jaar om al dat afval op de goede manier weg te brengen! Daarom schrijf ik vandaag een blog over ons project en het huren van zo’n container om jullie op weg te helpen bij een mogelijke verbouwing. Veel leesplezier!

Een container huren, hoe doe je dat?

Toen wij begonnen aan ons project hadden we nog niet bedacht dat we een container wilden huren. Eenmaal begonnen aan de verbouwing kwam er zoveel afval vrij, dat een buurman met het idee kwam om een container te huren. Zelf dat ik dacht je alleen van die enorm grote bouwcontainers kon huren, dus toen hij me er meer over vertelde ging er een wereld voor me open. Je kunt gewoon online een container huren. Wel is het handig om van te voren de volgende dingen op een rijtje te hebben:
Wat voor soort afval wilt u weggooien?
Hoeveel afval wilt u weggooien?
Hoe lang wilt u de container huren?
Is er ruimte bij uw locatie om de container te plaatsen?
Voor de lengte van de huur zit vaak bij de huurprijs in een standaard lengte van 4 weken. Langer kan natuurlijk, maar dat kost ook meer. Daarnaast is het in veel gemeentes toegestaan om een container op een parkeerplaats te zetten, maar check dit wel van te voren. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan!

Voor welke afvalsoort een container huren?

Je kunt voor ontzettend veel afvalsoorten een container huren: bouw-en sloopafval, schoon puin, dakafval, grofvuil, houtafval, tuinafval en zelfs voor grond. Voor ons project heb ik uiteindelijk een bouw-en sloopafval container en een tuinafval container gehuurd. Als je namelijk je afval scheidt heb je kleinere containers nodig, en is het beter voor het milieu. Bij mijn project bestond het afval of uit stenen, of uit tuinafval, dat was een makkelijke keuze. Als je twijfelt over de juiste container kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de verhuurder.

Een container huren was voor ons de ideale oplossing om snel en goed van ons afval af te komen. Het is altijd een fijn idee dat met zo’n groot project je impact op de planeet zo klein mogelijk gehouden wordt door het goede recyclen van afval!