Home Zakelijk Onmisbaar in het zakenleven

Onmisbaar in het zakenleven

0
Onmisbaar in het zakenleven

Noem een hardware item wat onmisbaar is in het kantoorleven en wellicht krijg je gelijk te horen de printer. Ondanks dat veel dingen tegenwoordig digitaal gaan blijft de printer onmisbaar. Men houdt er nu eenmaal van om belangrijke gegevens in een map te kunnen bewaren, of om brieven per post te versturen. Je hebt dan iets tastbaar in handen wat een vertrouwd gevoel geeft. Een e-mail gaat wel weg en staat dan ‘ergens’.

Om te zorgen dat je een juiste printer hebt is het handig om te weten wat je ermee gaat doen. Is het om zwart wit te printen of ook in kleur? Wil je grote hoeveelheden kunnen afdrukken of is het 2/3 velletjes per dag? Wil je ermee kunnen e-mailen of inscannen? Of allebei? Allemaal vragen waar je over na moet denken om te zorgen dat je de juiste printer op kantoor hebt staan.

Een printer heeft onderhoud nodig, cartridges en papier. Dingen die belangrijk zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van de printer. En als je een printer hebt met een scan of e-mail functie moet deze ook aangesloten worden op het netwerk. Over het algemeen zal de afdeling ICT dit doen en is dat zo geregeld en ingesteld.

Na een poosje gebruiken komt de printer op een dag met een melding en die aangeeft dat een cartridge bijna op is. Dan neem je een kijkje op om Uwcartridgewinkel.nl daar de juiste cartridge op te zoeken en een bestelling te plaatsen. Meestal kun je nog een paar printjes afdrukken voordat de cartridge echt leeg is, dus hopelijk red je het tot de bestelling binnen is.

Wat soms nog weleens een ding is, is het vervangen van de cartridge. Niet iedereen wil of durft dat, sommige mensen denken dat ze vlekken ervan krijgen. Over het algemeen valt dit reuze mee. De printer geeft vaak zelf stapsgewijs aan hoe de cartridge vervangen moet worden, als je de stappen goed doorloopt kom je er zonder vlekken en kleerscheuren af.

De cartridges die vervangen zijn kun je doneren aan goede doelen, zij zorgen dan dat er een doos komt waar je de gebruikte cartridges in kunt doen. Als de doos vol is komen ze die ophalen waarna ze dit gebruiken voor hun stichting. Zo sla je 2 vliegen in één klap, je bent zelf van de rommel af en zij hebben een volle doos waar ze wat mee kunnen.