Home Gezondheid Een ergonomische bureaustoel is van groot belang

Een ergonomische bureaustoel is van groot belang

0
Een ergonomische bureaustoel is van groot belang

Want als je een flink aantal uren per week op je stoel zit, wil je dat wel zo comfortabel mogelijk doen. Je wilt immers niet volkomen gebroken van je stoel af komen en de rest van de dag niets meer kunnen. Een ergonomische bureaustoel is dan een goede investering in jezelf. Want door de aanschaf van een goede bureaustoel is de kans veel groter dat je na je werkdag nog energie over hebt om leuke activiteiten te ondernemen. Maar met alleen de aanschaf van een ergonomische bureaustoel ben je er nog niet. Je zult nog een stapje verder moeten gaan om ├ęcht plezier te houden in je werk.

Schakel iemand in om je stoel en bureau in te stellen

Want de meest gezonde zithouding krijg je pas als er even iemand met je mee kijkt, bijvoorbeeld een ergotherapeut. Je bent gewend om op een bepaalde manier te zitten en het kan zomaar zijn dat je wat spierpijn krijgt als je stoel en je bureau echt goed zijn ingesteld. Daar moet je niet voor terugschrikken. De spierpijn geeft alleen maar aan dat je actieve zit verbeterd wordt. Dat kan in het begin wat ongemakkelijk voelen, maar na verloop van tijd zul je merken dat je veel minder last krijgt.
Ergonomische bureaustoel

Zorg voor een eigen stoel

In een bedrijf met flexplekken is het misschien wat lastig, omdat je daar samen doet met alles. Als jij op maandag gebruik maakt van een bepaald bureau en een bepaalde stoel, kan het zomaar zijn dat iemand anders daar op dinsdag zit. Iemand die totaal andere voorkeuren heeft voor de instellingen van de stoel en de hoogte van het bureau. Het meest ideaal is het natuurlijk als iedereen altijd een eigen stoel heeft, waar niemand anders aan mag komen. Wanneer je thuis werkt, dan kun je dat wat beter regelen. Dan is het jouw stoel. Daar hebben je partner, kinderen of huisgenoten niet aan te komen.

Maak ook de andere omstandigheden ideaal

Dus zorg voor een voetenbankje om je houding te verbeteren. Zorg dat je goed licht hebt en dat het niet te koud en vooral ook niet te warm is. Kies rustige kleuren en groene planten. Zorg voor een muziekje op de achtergrond. Of juist niet. Zorg dat je je op je gemak voelt. Maak er voor jezelf de allerbeste werkplek van die je je kunt wensen. Het kost misschien wat, maar het levert nog veel meer op!