Home Gezondheid Sporten, bewegen en vitamines voor een gezonde lifestyle in 2019

Sporten, bewegen en vitamines voor een gezonde lifestyle in 2019

0
Sporten, bewegen en vitamines voor een gezonde lifestyle in 2019

Het nieuwe jaar weer begonnen. Dit betekent ook dat het weer tijd voor de goede voornemens. Ik denk dat de helft van Nederland op 1 januari wel bepaalt om te beginnen met een gezondere levensstijl. En slechts een klein deel van deze mensen slaagt hier daadwerkelijk in. In deze blog deel ik mijn tips om gezonder te leven. Misschien kan jij dit gezondere leven dan wel eindelijk een keer langer doorzetten dan twee weekjes.

Zoek een sport die je leuk vindt

Dit is waar het bij mij elk jaar mis ging. Mijn goede voornemen was onder andere om meer te sporten, maar van het idee van de sportschool in gaan kreeg ik al de kriebels. Dit is namelijk absoluut niet mijn ding. Vorig jaar heb ik het echter anders aangepakt. Ik besloot op zoek te gaan naar een sport die ik wel leuk vind om te doen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij dansen en zwemmen. Deze twee sporten ben ik toen intensiever gaan doen. Ik deed dit met veel meer plezier. Dit zorgde ervoor dat ik mijn goede voornemen niet al na een paar weken liet varen. Doordat sporten nu ook een onderdeel van mijn vrijetijdsbesteding en vermaak was geworden in plaats van slechts verplichtingen, werd dit al snel onderdeel van mijn routine. We zitten nu al in het volgende jaar en ik doe dit nog steeds!

Zorg dat je vitamientjes binnen krijgt

Bij een gezond leven zijn sporten en diƫten vaak de eerste dingen waar je aan denkt. En natuurlijk, deze dingen kunnen echt helpen voor een gezondere levensstijl. Echter, er zijn ook nog andere manieren waarop je een gezonder 2019 in kan gaan. Een van deze manieren is om erop te letten dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Misschien zul je hier in de spiegel niet veel van merken. Hiermee bedoel ik dat je van het slikken van vitaminepillen natuurlijk niet ineens een sixpack krijgt. Door de juiste voedingsmiddelen en dus vitamines binnen te krijgen, ontwikkel je een gezonde lifestyle. Je kunt vitamines binnen krijgen door bijvoorbeeld veel groenten en fruit te eten en door het nemen van supplementen. Zelf neem ik elke ochtend een tablet multivitamine en eet ik gemiddeld twee stuks fruit per dag. Hiermee zorg ik dat mijn lichaam gezond blijft en ik fit ben voor het dansen en zwemmen!