Home Algemeen Ademluchtcilinders voor ademluchttoestellen

Ademluchtcilinders voor ademluchttoestellen

0
Ademluchtcilinders voor ademluchttoestellen

Het kan om meerdere redenen nodig zijn om een ruimte met rook- of gasontwikkeling binnen te gaan. Er kan geprobeerd worden een brand te blussen, of er moet een reddingsoperatie uitgevoerd worden. Voor deze taak is het noodzakelijk om een ademluchttoestel te dragen. Dit voorziet de gebruiker van een draagbare en veilige ademluchtbron. De lucht wordt meegevoerd in zogenaamde Ademluchtcilinders. Deze cilinders zijn verkrijgbaar bij experts op het gebied van bedrijfsveiligheid, zoals G4s Safety solutions.

Uit welke onderdelen bestaan een ademluchttoestel?

Een ademluchttoestel is een complete set die gedragen wordt door brandweerlieden en andere gebruikers die een ruimte met rook of schadelijke stoffen binnen moeten treden. Het bestaat uit een draagbaar frame waarom een ademluchtcilinder is bevestigd. De lucht uit deze cilinder wordt via luchtslangen naar het gelaatsmasker van de gebruiker geleid. Ook biedt een ademluchttoestel ruimte aan meetapparatuur (zoals gasmeters) en gereedschap.Een ademluchtcilinder bevindt zich tijdens gebruik op de rug van de drager. De cilinder wordt vaak gemaakt van een composiet materiaal, dat stevig is, een hoge druk aankan en toch licht genoeg is om langere tijd te dragen. De inhoud van een ademluchtcilinder varieert van 4 liter tot 10 liter ademlucht. Ze hebben een uitstroombeveiliging en een luchtkraan. Een ademluchtcilinder van goede kwaliteit heeft een levensduur van meer dan tien jaar.

Wanneer wordt een ademluchttoestel gebruikt?

Brandweerlieden gebruiken een ademluchttoestel met Ademluchtcilinder als ze branden moeten blussen, aanwezigen moeten evacueren en dergelijke risicovolle handelingen. Dankzij hun draagbare uitrusting hebben ze hun eigen bron van veilige, schone lucht bij zich, waardoor ze langere tijd in een ruimte met rook of gassen kunnen functioneren. Omdat een uitrusting met Ademluchtcilinder de beweging beperkt en vrij zwaar is, is het sterk aan te raden om een training te volgen en een medische keuring aan te vragen voordat het apparaat gebruikt wordt.