Home Mode Grote maten jurken: prachtig elegant of lekker stoer?

Grote maten jurken: prachtig elegant of lekker stoer?

0
Grote maten jurken: prachtig elegant of lekker stoer?

Jurken voor vrouwen met grote maten zijn deze zomer een ideale uitkomst voor de hitte. Daarnaast kan het item worden gekozen voor een formele gelegenheid of juist een gezellige zomeravond. Maar hoe kies je het perfecte item voor de juiste situatie?

Comfortabel maar toch elegant

De periode dat grote maten jurken de pasvorm van een ‘zak’ hadden is voorbij: steeds meer lijken de grote maten jurken aangepast te worden op de prachtige figuren van vrouwen met grote maten. Langere en recht belijnde grote maten jurken kleden slank af en zijn fantastisch te combineren met een legging of zelfs gewoon alleen simpele sleehakken. De sleehakken hebben als voordeel dat het figuur van de vrouw meer in balans wordt gebracht, waardoor de grote maten jurk meer tot zijn recht komt. Kies voor een jurk in een donkere kleur voor elegante gelegenheden, die niet te kort is. Lengtes tot over de knie zijn hier een must. Omdat de kleur donker is, en daarom vaak warmte aantrekt, zou het verstandig zijn te kiezen voor een jurk die gemaakt is van een luchtig materiaal zodat je huid goed kan blijven ademen. Hoe voorheen een lange grote maten jurk als een ‘saai’ kon worden ervaren, bestaan grote maten jurken nu vaak uit allerlei details die de jurk doen opvallen. Zo kan gedacht worden aan open schouders, plooien die verticaal langs de lengte van de jurk vallen of een riempjes die delen van de grote maten jurk doen accentueren. Let hierbij wel op dat de stijl elegant en simpel blijft: kies niet voor teveel poespas om de jurk heen. Simpele schoenen en één of twee sieraden maken de outfit al compleet.

Stoer maar toch vrouwelijk

Ook voor de minder serieuze gelegenheden is een grote maten jurk de oplossing. Het voordeel van de jurk is dat de rest van de outfit vaak kan helpen om tot de perfecte combinatie voor elke gelegenheid te komen. Een stoere jurk mag wat korter zijn, grote maten jurken tot boven de knieën hebben al gauw een speels effect tot gevolg. Kies voor een jurk die luchtig valt met opvallende kleuren of printjes. Ook zijn de plooien, details en opvallende sieraden gecombineerd met deze grote maten jurkjes een must have voor de stoere look. De bloemetjes print doet het daarbij bijzonder goed voor de stoere look die toch vrouwelijk oogt. Combineer de jurk met stoere, grote sneakers of desnoods met leuke zomerse sandalen. Een hoge staart of een leuke hoed kan ook deze outfit brengen tot een zomerse eyecatcher!

De grote maten jurken zijn helemaal in en een must have voor iedere vrouwelijke kledingkast! De combinatie is belangrijk, maar de juiste jurken kunnen vrijwel in elke situatie de oplossing zijn voor de perfecte outift.