Home Financieel Waarom mensen kiezen voor een auto importeren

Waarom mensen kiezen voor een auto importeren

0
Waarom mensen kiezen voor een auto importeren

Al sinds de vroegste jaren halen we al veel dingen uit het buitenland. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat andere landen bepaalde producten nu eenmaal beter, sneller en goedkoper kunnen vervaardigen of leveren. Zo ook met auto’s. Een auto importeren lijkt een grote stap, maar wanneer je alle voordelen op een rijtje zet en het traject aanpakt met een professional in het in invoeren van auto’s, kan het heel easy zijn!

De voordelen

Het importeren van een auto uit het buitenland heeft verschillende voordelen, anders zouden we zo’n groot product natuurlijk niet gauw van zo ver halen. Ten eerste ligt de prijs van de meeste tweedehands auto’s in het buitenland vele malen lager. Dit komt omdat het verloop van auto’s in andere landen vaak hoger ligt dan in Nederland. De gedachten daarachter weten we niet precies, maar het feit is wel dat men in het buitenland vaak na zo’n 5 jaar afstand doet van zijn of haar auto en een nieuwe aanschaft. Hierdoor is het aanbod in tweedehands auto’s natuurlijk enorm. Niet alleen zijn de auto’s dan nog van zeer hoge waarde, maar door het hoge aanbod blijven de prijzen laag. Zo werkt dat nou eenmaal in de economie. Tenslotte heb je dan keuze uit uniekere auto’s. Auto’s die in Nederland vrijwel niet meer op de markt liggen, zijn bijvoorbeeld in Duitsland nog erg populair. Hierdoor heb jij een unieke en kwalitatief goede auto tegen een scherpe prijs!

Wat er bij komt kijken

Natuurlijk staat er tegenover alle voordelen wat geregel. Er zijn namelijk al een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto hier in Nederland koopt, laat staan als je er een uit het buitenland haalt. Zo moet je rekening houden met (het regelen van):

  • BPM, de belasting voor motorrijtuigen
  • RDW keuring
  • De kosten van een auto importeren
  • Een kentekenbewijs en kentekenplaat
  • Een buitenlands keuringsrapport
  • Verzekeringen

Het invoeren van een auto vereist dus wat geregel en uitzoekwerk. Ook komen er hoe dan ook kosten kijken bij het naar Nederland halen. Zelfs wanneer je het importeren volledig zelf regelt, komen hier kosten bij kijken. Je kunt hiervoor dus het beste een professional inschakelen op het gebied van auto’s importeren uit het buitenland. Want zelfs deze kosten zijn meestal nog minder dan het geld dat je bespaart wanneer je een tweedehands auto hier in Nederland aan zou schaffen. En op deze manier weet je zeker dat je alles netjes hebt geregeld en niets over het hoofd ziet. Veel veilige kilometers met jouw unieke import!