Home Wonen Houten vloeren voor een authentieke uitstraling

Houten vloeren voor een authentieke uitstraling

0
Houten vloeren voor een authentieke uitstraling

Een vloer kan de sfeer van de ruimte nadrukkelijk bepalen. Zo heeft iedere vorm van vloerbedekking weer een andere uitstraling. Wil je gegarandeerd een prachtige ambiance creëren in jouw woonkamer? Overweeg dan houten vloeren voor een authentieke uitstraling. Een beetje goede leverancier heeft vloeren die stuk voor stuk gemaakt zijn van de mooiste houtsoorten die beschikbaar zijn. Dat is een belangrijk aspect dat bijdraagt aan die unieke sfeer dat houten vloeren kunnen creëren. Wil je meer weten waarom houten vloeren zo’n authentieke uitstraling hebben? Lees dan snel verder!

Natuurproduct in huis

Houten vloeren worden met enige regelmaat ook natuurproducten genoemd. Dat zijn ze in feite natuurlijk ook. De reden waarom het zo expliciet wordt vermeld, heeft te maken met de voor- en nadelen van dit soort vloeren. Zo zorgt het aan de ene kant voor een hele warme, natuurlijke ambiance. Houten vloeren komen voor in allerlei natuurlijke kleuren. Bovendien is iedere houten vloer uniek, omdat het een natuurproduct is. Met dit soort vloeren haal je eenvoudig op authentieke wijze de natuurlijke kleuren en sfeer in huis. Er zit echter ook een klein nadeel verbonden aan echte, unieke, authentieke houten vloeren.

Omdat dit soort vloeren een natuurproduct zijn, is dit type vloerbedekking gevoelig voor de seizoenen. Zo kunnen houten vloeren uitzetten en krimpen. Omdat het hout is, reageert de vloer op de directe omstandigheden. Dit merk je het meeste tijdens de verschillende seizoenen. Uiteraard kun je met diverse behandelingen dit enigszins verminderen. Als je voor houten vloeren kiest, moet jij je wel beseffen dat je het krimpen en uitzetten nooit geheel tegen kunt gaan. Als je het aan mij vraagt, wegen de voordelen wel zwaarder dan de nadelen van zo’n natuurproduct.

Verschillende houten vloeren

Er zijn verschillende varianten vloeren die gemaakt zijn van hout. Zo kun je een authentieke uitstraling creëren met een prachtige massief houten vloer. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor lamelparket of multiplank parket. Elke variant heeft weer zijn eigen bijzonderheden. Zo bestaat een massieve vloer volledig uit massief hout. Hierdoor zijn dit soort vloeren stuk voor stuk ontzettend mooi en helaas erg gevoelig voor de omstandigheden als temperatuur en vochtigheid.

Lamelparket bestaat uit meerdere lagen en is geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dat is ook ontzettend handig! Tot slot is er nog het multiplank parket. Dit parket is opgebouwd uit meerdere lagen multiplex die over elkaar heen geplakt zijn. Dit vloertype is tevens goed geschikt voor vloerverwarming en heeft zelfs een grotere waterdichtheid. De uitstraling van lamelparket en multiplex parket is natuurlijk wel anders dan dat van massief houten vloeren. Een authentieke ambiance hebben ze wel allemaal, omdat houten vloeren natuurproducten zijn.